27. marts 2019
Løve Mølle satte vingerne i sørgeposition tirsdag formiddag i forbindelse med prins Henriks bisættelse. Foto: Charlotte Koefoed
gallery icon

Se billedserie

Løve Mølle satte vingerne i sørgeposition tirsdag formiddag i forbindelse med prins Henriks bisættelse. Foto: Charlotte Koefoed
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Løve Mølle ærede prins Henrik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Løve Mølle ærede prins Henrik
Ugebladet Vestsjælland - 20. februar 2018 kl. 10:31
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tirsdag morgen stod Ole Hedelund Andersen fra Løve Mølle tidligt op for at gøre møllen klar til at vise prins Henrik den sidste ære.

- Jeg var oppe ved møllen klokken 7.30 for at sætte vingerne i kors og sætte det lille flag ved siden af på halv. Klokken 12 skal det op hel og møllevingerne skal tilbage til normal position, fortæller Ole Hedelund Andersen.

I normal hvileposition står de fire møllevinger diagonalt.

Faktisk er det ikke så underligt, at møllerne ærer Prinsen. Prins Henrik var protektor for de gamle danske vand- og vindmøller gennem Dansk Møllerforening fra 1988 og frem til hans død.

Møller i sørgestilling er en gammel tradition, der især blev brugt i møllernes storhedstid før den industrielle revolution, når afdøde personer i nærområdet skulle æres.

- Vi havde faktisk møllevingerene i kors tre gange sidste år, fordi vi mistede tre af vores medlemmer. Og i dag ære vi så prins Henrik, siger Ole Hedelund Andersen.

Før i tiden var det almindelig opfattelse, at møllevinger ikke måtte stå i kors. Det blev set som misbrug af korsets hellige tegn.

I alt havde omkring 100 møller landet over sat vingerne i kors tirsdag den 20. februar.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk