20. september 2021
LOF Nordvestsjælland byder velkommen til en ny sæson med leder Karina Vincentz i spidsen.
LOF Nordvestsjælland byder velkommen til en ny sæson med leder Karina Vincentz i spidsen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: LOF klar til en ny sæson

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

LOF klar til en ny sæson
Ugebladet Vestsjælland - 31. august 2021 kl. 19:39

Som samfund nærmer vi os forhold, der ligner tiden før corona. Vi kan bevæge os uden mundbind, vi kan mødes i sociale sammenhænge og vigtigst - nu kan vi samles til fritidsaktiviteter igen, lyder det fra skoleleder Karina Vincentz, LOF Nordvestsjælland.

Lørdag den 14. august forsvandt alle de restriktioner, aftenskolen har været pålagt. Det vil sige, at der ikke er krav om, at deltagerne skal kunne fremvise et coronapas.

- Afstand og tryghed måles ikke altid i centimeter. Selvom der ikke længere er krav om en bestemt afstand mellem deltagerne, vil mange være tryggest ved, at underviseren sørger for, at det er muligt at holde god afstand til hinanden. Det er LOF's opgave at sikre, at alle føler sig trygge ved at deltage i vores aktiviteter. Det vil vores dygtige undervisere være opmærksomme på og hjælpe med, siger Karina Vincentz

Bevæg dig glad og lev længere
Blandt de hold, som LOH har mange af er bevægelsesholdene - det gælder både inden for yoga, dans og pilates.

- Der sker noget særligt, når vi går på hold med andre, det bliver nemmere at komme afsted, når der er nogen, der venter og så bliver man bare i godt humør af at træne med andre.

De fleste er klar over, at motion er en god ting. Vægttab, øget fysisk velvære og mentalt overskud er nogle af de gevinster, vi bliver stillet i udsigt, når vi opfordres til at tage træningstøjet på.

Men det er ikke kun bevægelse man bliver glad af, vi har også mange kreative kurser såsom knipling, strik, maling eller keramik, som man kan styrke sit humør på, gør Karina Vincentz opmærksom på.

Naturlige fællesskaber

Fællesskaber og samvær for mennesker, der er særligt sårbare overfor denne virus, har haft en svær tid under coronakrisen. Mange har selvisoleret sig det seneste, år og det er der ingen mennesker, der har godt af.

- Nu laver vi små hold, ude i naturen, hvor fællesskabet er i centrum, og der bliver hold forskellige steder i Kalundborg. Vi ved, at naturen kan noget helt særligt i forhold til de fleste mennesker, her slipper vi ud af snærende rammer og humøret løftes helt automatisk, fortæller skolelederen.

Ikke bare naturen, men også fællesskabet i små grupper på syv-otte betyder, at man kan dele tanker og erfaringer med andre.

- Vi mødes en gang om ugen, og hver kursusgang vil indeholde bl.a fællesspisning, let motion, gode snakke og et fantastisk fællesskab.

Intensivt skrive- og læsekursus

Kalundborg skrive- og læsekreds er et intensivt tre-måneders skrive- og læsekursus: et sted hvor nysgerrighed og opmærksomhed er rettet mod litteraturen og ens egne og andres skriverier.

Undervisningens vigtigste element er læsninger i fællesskab af det, som kursisterne skriver på. Underviserne er på dette skrivekursus er Mette Zingenberg, forfatter til Min lille horror (Gladiator, 2016) Andreas Pedersen, forfatter til Fryden (Gladiator, 2016) Hans Otto Jørgensen, forfatter, senest Dead man walking (Gladiator, 2020).

Ud over at være forfattere har de alle undervist sammen i forskellige sammenhænge - højskoler, forfatterskolen og forlaget Gladiator.

Alle kurser kan ses på LOF Nordvestsjællands hjemmeside.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk