26. juni 2019
Sammenligningen med den fynske maler Johannes Larsen er ret tydelig. Victor Johansen var en fremragende fuglemaler.
gallery icon

Se billedserie

Sammenligningen med den fynske maler Johannes Larsen er ret tydelig. Victor Johansen var en fremragende fuglemaler.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kunstmalerier fra Buerup udstilles

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kunstmalerier fra Buerup udstilles
Ugebladet Vestsjælland - 21. januar 2019 kl. 16:43
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lokalhistorisk Forening for Høng Kommune udstiller i februar værker af to forholdsvis ukendte, lokale kunstmalere på Høng Bibliotek. Det drejer sig om en far og to sønner.

Victor Christian Johansen, født i Buerup 1888, er dog opført i Weilbachs Kunstnerleksikon, og der sammenlignes han med den samtidige fynske fuglemaler Johannes Larsen.

Fra 1924 til sin død i 1967 boede Victor Johansen i Hvidovre, tæt ved Avedøre Holme, og mange af hans fuglemotiver stammer herfra. Heste og køer i åbne landskaber var også yndede motiver, heraf vil der på udstillingen være flere akvareller fra Buerups omegn og Tissø.

Et selvportræt, et billede af barndomshjemmet og specielt et maleri af en samovar med indlagt spejlbillede viser hans sans for de små detaljer.

De fleste af hans oliemalerier er formodentlig i privat eje, men på Forstadsmuseet i Hvidovre opbevares malerier, som han har malet af sin far og broder og omkring 300 akvareller, som han har efterladt sig.

Broderen Alfred Mathias Johansen, som havde snedkerværksted i forældrenes ejendom, overtog den efter dem og drev sin virksomhed til sin død i 1950.

Alfred Johansen var en meget dygtig møbelsnedker, der holdt sig orienteret med tidens stil - han lavede blandt andet, af specielt træ, møbler til digteren Thorkild Gravlund fra Reersø.

Faderen Peter Kristian Johansen (1847 - 1920) boede ret ubemærket som malermester i Buerup hele sit liv, men var også en dygtig tegner og kunstmaler.

Hans billeder af gamle bondestuer, der er brugt som illustrationer i Karoline Graves bog »Ved Hallebye Aa«, hænger på Kalundborg Museum.

Senere ejere af huset i Buerup fandt, ved en oprydning på loftet, mange tegninger udført på bagsiden af tapetrester, tydeligvis forarbejder til malerier.

Udstillingen omhandler disse tre kunstnere, men med mest fokus på Victor Johansen.

Lokalhistorisk Forening markerer åbningen med en reception på Høng Bibliotek lørdag den 2. februar klokken 13, hvor alle interesserede er meget velkomne.

Her kan man se originale malerier og akvareller, hvorimod den stående udstilling resten af måneden vil være fotokopier.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk