18. juni 2021
Folkemødet i Høng har en konkurrence for skolernes ældste elever. De skal lave en video om, hvordan man får unge mennesker engageret i den demokratiske debat og til at være aktive i udviklingen af  nærdemokratiet.

. Foto: Thomas Olsen
Folkemødet i Høng har en konkurrence for skolernes ældste elever. De skal lave en video om, hvordan man får unge mennesker engageret i den demokratiske debat og til at være aktive i udviklingen af nærdemokratiet. . Foto: Thomas Olsen
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Konkurrence for unge til folkemødet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Konkurrence for unge til folkemødet
Ugebladet Vestsjælland - 06. maj 2021 kl. 15:52

Folkemødet Kalundborg i Høng vil gerne invitere de ældste elever i skolerne, eleverne på efterskolerne og eleverne på ungdoms-uddannelserne i kommunen til at være med i en konkurrence om unge, demokrati og kommunal- og regionsvalg.

Forberedelserne til årets folkemøde i Høng er i fuld gang. Foreningen Folkemøde Kalundborg i Høng har allerede fået omkring 20 foreningers tilsagn om stande, og såvel Høng Privatskole som Høng Skole har tilmeldt sig.

Fordi der senere på året er kommunevalg, har folkemødet udskrevet en konkurrence, hvor det er skolernes ældste elever, der kan deltage og blive klogere på demokratiet.

- De unge skal arbejde med at være en aktiv del i vores demokratiske samfund. I år er det valgår, der skal vælges nye kommunalbestyrelser og regionsråd i hele landet, derfor er vi interesserede i, hvordan man får unge mennesker engageret i den demokratiske debat og til at være aktive i udviklingen af vores nærdemokrati, forklarer Peter Joensen fra Folkemøde Kalundborg i Høng.

Lav en kort video

De unge skal lave en video på max 45 sekunder, hvor de viser deres bud på, hvordan man engagerer unge mennesker og hvilke emner, der er vigtige for dem.

Videoerne vil blive vist på Folkemødets hjemmeside og Facebook side, og vil blive bedømt af en dommerkomité, nedsat at folkemødets bestyrelse.

Den klasse eller gruppe med den bedste video vil blive belønnet med en biograftur til hele klassen/gruppen.

Man tilmelder sin klasse ved at skrive til folkemoede.kalundborg@gmail.com og man kan søge yderligere inspiration på lommefilm.dk, EMU.dk

Workshop

På Folkemødet vil der være en workshop med unge fra de politiske ungdomsorganisationer, hvor emnet og debatten kan videreudvikles. Tilmelding til workshoppen sker individuelt på samme mail som tidligere nævnt frem til den 23. august.

Regler i konkurrencen

For at deltage i konkurrencen, skal man gå i 9. eller 10. klasse eller på en ungdomsuddannelse.

Det er klassen eller gruppen, der tilmelder sig konkurrencen. Men der kan godt være flere grupper i klassen/gruppen, der deltager med en video.

Videoen skal handle om nærdemokrati i kommune eller region, og hvordan unge bliver aktive i den demokratiske debat.

Videoen må max vare 45 sekunder

Videoen skal være færdig og indsendt senest den 23. august klokken 15.

Vinderen vil blive offentliggjort på folkemødet den 28. august, hvor præmien overrækkes.

Folkemøde Kalundborg foregår i og ved Høng Centret lørdag den 28. august fra klokken 10 til 17.

Folkemødet er en dag, hvor frivillige foreninger kan vise sig frem på en stand, hvor der er forskellige politiske debatter i debattelte. En dag hvor holdninger brydes i en fredelig atmosfære med gensidig respekt for hinandens synspunkter.

Der vil også være musik, løb og andre aktiviteter samt mulighed for lidt mad og drikke. Kort sagt en dag hvor man kan mødes og have det hyggeligt sammen.

Det er sjette gang, der afholdes Folkemøde Kalundborg i Høng.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk