26. marts 2019
Der er veterantogskørsel ved Vestsjællands Veterantog i Efterårsferien.
gallery icon

Se billedserie

Der er veterantogskørsel ved Vestsjællands Veterantog i Efterårsferien.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kør med veterantoget i efterårsferien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kør med veterantoget i efterårsferien
Ugebladet Vestsjælland - 10. oktober 2018 kl. 09:43
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Efter sommerens tørke og deraf følgende forbud mod kørsel med damptog er det nu igen muligt at opleve Vestsjællands Veterantog for fuld damp. Desværre medførte tørken i sommer forbud mod kørsel med kulfyrede damptog, som igen betød aflysning af en række planlagte kørsler både i Vestsjælland og i Odsherred.

Men det rådes der bod på nu, idet der omkring efterårsferien køres flere dobbeltture med foreningen Vestsjællands Veterantogs prægtige over 100 år gamle lokomotiver mellem Høng og Gørlev lørdag den 13., torsdag den 18. og lørdag den 20. oktober. -Damptogene vil blive fremført af damplokomotiverne DSB K 564 fra 1899 eller det nyrenoverede OHJ 38 fra 1917.

Spændende Veterantogs-event på banen

Lørdag den 13. oktober afholdes en storstilet »Veterantogs-event« med masser af togtrafik på sporet mellem Gørlev og Høng. I år planlægges der kørsel med to togstammer fremført af ovennævnte damplokomotiver. Veterantogenes vogne er to -akslede træbeklædte DSB personvogne med åbne endeperroner fra 1920'erne, kendt som »rystevogne«. I nogle af togene er desuden en pakvogn til barnevogne og cykler, som kan medtages gratis.

Derudover køres med »Grisen«, et herligt gammelt motortog af mærket »Triangel« bestående af to benzinmotorvogne bygget i hhv. 1926 og 1927 på De Forenede Automobilfabrikker i Odense, der udover lastbiler også producerede tog. - Og det er stadig de originale benzinmotorer, der driver toget frem over skinnerne.

Og sidst men ikke mindst vil motorlokomotivet OHJ 24 fra 1952 også fremføre nogle af dagens mange tog. Motortogene kører kun den 13. oktober, medens damplokomotiverne kan ses og høres alle de nævnte køredage.

Jernbanestations-nostalgi
På Gørlev Station er der mulighed for at nyde medbragt mad og drikke ved de opstillede borde og bænke, mens man indsnuser det gamle stationsmiljø. Her er kort sagt en unik mulighed for at opleve et stykke levende jernbanemuseum, netop i Det Europæiske År for Kulturarv, en rejse tilbage til en svunden tid uden stress og jag og med togpersonale i datidens uniformer og billetkontrol med klip af en rigtig billettang.

På stationsområdet i Gørlev vil der opstillet en række boder bl.a. med salg af modeltog, kræmmerboder, salg af Gørlev Vinen, salg af jernbanebøger, Skelleris Plantage tilbyder hjemmelavede varme pølser, Sæby Frugt præsenterer sæsonaktuelle frugter med mere.

Modeltog
Som noget helt særligt kan man også se halvskala model af Allchin damptraktor

Damptraktoren, som kaldes »Lillebror«, er en danskbygget kopi i halv størrelse af den engelskbyggede landbrugstraktor af mærket: Allchin. Den originale maskine findes stadig bevaret og i køreklar stand i England. Allchin »Royal Chester« er bygget i 1925 som en landbrugstraktor. Et fornemt supplement til de mange ting, der præsenteres på stationsområdet i Gørlev dagen igennem.

Find mere information på Vestsjællands Veterantogs hjemmeside www.vsvt.dk.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk