19. januar 2021
Pottemager Mogens Kræmer har i år kreereret koen Runa, som ikke bare er en ko, men også en afstandsklokke. Og så kan den mutere. Foto: Charlotte Koefoed
Pottemager Mogens Kræmer har i år kreereret koen Runa, som ikke bare er en ko, men også en afstandsklokke. Og så kan den mutere. Foto: Charlotte Koefoed
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Koen Runa kan lidt af hvert

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Koen Runa kan lidt af hvert
Ugebladet Vestsjælland - 30. november 2020 kl. 12:37

Der er så dejligt ude på landet og især ved Hedeboryde, hvor pottemager Mogens Kræmer går og fløjter, mens han producerer det ene keramiske værk efter det andet. Lige nu er der især fokus på årets keramiske nyskabelse, det 31. af slagsen.

- I år har jeg tænkt på, at mit dyr skulle have to funktioner. Og det har koen Runa. For det første er den et keramisk årsdyr, faktisk nummer 31, og så er det samtidig en afstandsklokke, så når man bærer den, kan alle høre, hvor man er og derved kan man holde den anbefalede afstand på 1,5 meter, fortæller Mogens Kræmer.

Han har tænkt pandemine ind i sit årsdyr og har også, som den first-mover han er, været på forkant med andre tendenser, der er i samfundet, for eksempel det, at vi ikke skal være så snævre i vores kønsopfattelse.

- Derfor er koen Runa faktisk i stand til at mutere sig og blive til en kvie, for kigger man op under koen, kan man se, der er to kugler, altså er koen Runa også en tyrekalv. Det er ret snildt, siger Mogens Kræmer.

Det keramiske årsdyr fås i to størrelser og man kan komme og inspicere koen til det coronasikrede julemarked, som Mogens Kræmer holder i det gamle keramikværksted i Hedeboryde i den kommende weekend lørdag den 5. og 6. december.

- Vi sørger for, der maksimalt er 25 i butikken af gangen og al servering af gløgg kommer til at foregår udendørs, så vi overholder sikkerhedsreglerne, forsikrer Mogens Kræmer.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk