10. juli 2020
21-årige Iben Damm Rønne drømmer om at kunne fortsætte inden for teaterverdenen. Foto: Mie Neel
gallery icon

Se billedserie

21-årige Iben Damm Rønne drømmer om at kunne fortsætte inden for teaterverdenen. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kampen mod en spiseforstyrrelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kampen mod en spiseforstyrrelse
Ugebladet Vestsjælland - 10. september 2018 kl. 10:17
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hun har selv haft en, og mærket følelsen af at stå alene, mens alle andre ikke forstår den.

Spiseforstyrrelsen.
I årevis havde Iben Damm Rønne fra Kalundborg en stemme i sit hoved, der opfordrede hende til at spise mindre og løbe hurtigere. Selv vidste hun inderst inde godt, at stemmen ikke ville hende det bedste, men alligevel fik den taletid.

Stemmen er ikke forstummet i hende, men i dag har 21-årige Iben Damm Rønne fået kontrol over den. Så meget at hun med et nyt teaterstykke vil forsøge at nedbryde tabuet omkring den sygdom, som æder så mange op indefra - både drenge og piger, unge og voksne.

- At have en spiseforstyrrelse kan sidestilles lidt med at være alkoholiker. Der er noget, som har kontrollen over dig. Ligesom nogen kan være ædru alkoholiker, er jeg nu bare spisende anorektiker. Tankerne vil altid være der, siger hun.

Med sin erfaring inden for teaterverdenen så hun scenen som det naturlige sted at oplyse folk om sin sygdom, og ud af det er kommet monologforestillingen »Det taler vi ikke om«. Iben Damm Rønne spiller selv alle roller i stykket, som tager udgangspunkt i hendes egne kampe med en spiseforstyrrelse, mens venner, familie og kæreste må se til fra sidelinjen.

- Det irriterede mig, at det var noget, man ikke snakkede om og skulle være flov over. Det vil jeg gøre op med, siger Iben Damm Rønne.

Hun har veninden Agnes Fogh Schmidt med som instruktør og sparringspartner på forestillingen, som blandt andet kan opleves hos Teaterformidlingen Femkanten i Den Gamle Biograf i Gørlev 17. september og på Musisk Skole i Kalundborg 22., 27. og 28. september.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk