11. juli 2020
KOm med juletoget fra Slagelse til Gørlev med stop i Høng de to næste weekender.
KOm med juletoget fra Slagelse til Gørlev med stop i Høng de to næste weekender.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jule-veterantoget kører

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jule-veterantoget kører
Opdateret 03. december 2019 kl. 08:32
Ugebladet Vestsjælland - 28. november 2019 kl. 14:59
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Juletog: Julen er fyldt med traditioner. Én af dem er Foreningen Vestsjællands Veterantogs juledamptog, som kører i weekenderne 7.-8. og 14.-15. december mellem Slagelse-Høng-Gørlev.

Vestsjælland: Jule-damptoget bliver i år fremført af foreningens stolthed OHJ 38 fra 1917, som på grund af tørken i sommer desværre dengang fik forbud mod at køre.

Men lige straks tager lokomotivet igen revance, idet det bliver fyret op og gjort klar til at trække en togstamme af to-akslede hyggelige træbeklædte DSB personvogne med åbne endeperroner fra 1920'erne, kendt som »rystevogne«.

I toget findes desuden en cafévogn, hvor der tilbydes lidt at styrke sig på i vinterkulden, samt en pakvogn til barnevogne og cykler, som medtages gratis.

Og måske vil julemanden vælge at lade kane og rensdyr holde en pause og i stedet nyde en tur med det gamle tog i det Vestsjællandske vinterlandskab.

Juleboder i Gørlev
På endestationen Gørlev vil der på stationspladsen være juleboder med blandt andet gløgg og æbleskiver, og derudover kan de rejsende nyde den autentiske atmosfære omkring et gammeldags stationsmiljø med vandkran, kulkran, meldeklokke m.m.

Togets personale er iklædt datidens jernbaneuniformer, alt sammen med til at skabe det rette jernbanemiljø, fra den tid da farfar var dreng. - Billetter kan købes i toget kontant eller med MobilePay.

Når julekøreplanen er afviklet, kører toget i remise, hvor foreningens medlemmer med frivillig arbejdskraft og knofedt sørger for den fortsatte restaurering og vedligeholdelse af både lokomotiver og vogne, så alt bliver klart til nye rejser i 2020.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk