18. januar 2021
Ib Wolder har ti bifamilier, og han laver honning fra hver enkel bistade. Ib og hans lækre honning er med på julemarkedet i Løve Mølle. Foto Charlotte Koefoed
gallery icon

Se billedserie

Ib Wolder har ti bifamilier, og han laver honning fra hver enkel bistade. Ib og hans lækre honning er med på julemarkedet i Løve Mølle. Foto Charlotte Koefoed
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ingen jul uden Løve Mølle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ingen jul uden Løve Mølle
Ugebladet Vestsjælland - 27. november 2019 kl. 10:59

Julemarkedet i Løve Mølle plejer at være yderst velbesøgt og i år har man muligheden for at komme i ægte julestemning i weekenden lørdag den 30. november og søndag den 1. december, hvor den gamle og fint istandsatte mølle, byder indenfor til julemarked.

Både inde og ude er der masser af boder og mange af dem lokale. Der er nisser og pynt og juledekorationer, mjød fra de lokale Petersen og Sønner, småkager og møllens eget mel og meget andet.

Bi Ib har honning med

En af dem, der har været med i nogle år, er Ib Wolder, som er fritidsbiavler. Han har 10 bifamilier og fordi hver stade presses for sig, giver det stor forskel på smagen.

- Jeg har forskellige honninger med, som man kan købe. Jeg er medlem af Danmarks Biavlerforening og min honning er avlet lokalt, siger Ib Wolder.

Byens juletræ tændes

Julemanden kommer på besøg både lørdag og søndag. Om lørdagen vil han følges med børnene og deres familier fra møllen og ned til gadekæret, hvor han vil tænde byens juletræ. Ruth Christiansen startede allerede i oktober med at bage 1800 æbleskiver, som sælges sammen med gløgg i portrummet.

Andre er i gang med at bage i hundredevis af småkager, som også sælges til de besøgende. Møllerne har malet og afvejet mel, som er klar til salg. Alle standene i møllen er udsolgt, så der bliver mange forskellige ting at se på og købe. Udvalget spænder vidt, lige fra de sædvanlige juleting til flotte trædrejerarbejder, honning, mjød og vin.

- Vi forventer så mange gæster, så det vil være godt med en jævn fordeling over dagene. Der vil nok være bedst plads enten først eller sidst på dagen, lyder det fra Henning Vingborg, Løve Mølle.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk