16. januar 2021
17-årige Andrea Espinosa fra Mexico går på Høng Gymnasium. Hun er faldet godt til, selv om mange ting er anderledes end hjemme i Mexico. Foto: Charlotte Koefoed
gallery icon

Se billedserie

17-årige Andrea Espinosa fra Mexico går på Høng Gymnasium. Hun er faldet godt til, selv om mange ting er anderledes end hjemme i Mexico. Foto: Charlotte Koefoed
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: I Danmark er alle husene ens

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I Danmark er alle husene ens
Ugebladet Vestsjælland - 08. oktober 2019 kl. 15:20

I Oaxaca i det sydlige Mexico fejrer man landets uafhængighedsdag den 16. september med fest og farver og præsidenten råber: Længe leve Mexico. Og på »Dia de los muertos« bruger man hele dagen på kirkegården, hvor man lægger mad, foto, blomster og nips på gravene og mindes de døde. I det hele taget er der lidt mere fest og farver på livet i Mexico, mener den 17-årige Andrea Espinosa, der nu har boet i Danmark i to måneder.

Hun er kommet til landet via Rotary Gørlev/Høng, hvor counselor Pernille Kjellberg er kontaktperson til udvekslingsstudenterne.

- Vi har faktisk lidt problemer med at få sendt danske unge herfra området til udlandet, men det er ikke noget problem at få unge hertil, siger Pernille Kjellberg,

Og det kan Andrea Espinosa bekræfte.

- Min tvillingesøster, Aléandra, er i Brasilien og en fra min skole var i Thailand sidste år, fortæller hun på godt engelsk.

Det danske sprog er nemlig svært at lære og engelsk kommer man langt med.

Men Andrea er startet på sprogskole for udvekslingsstudenter og skal nok komme efter det.

Hun har gået i det, man kan sammenligne med 2. g i Mexico og når hun kommer hjem, skal hun tage det sidste år, før hun kan komme på universitetet og studere medicin. Det kræver gode karakterer og Andrea er målrettet og god til studerer.

Mange forskelle
- Her er alting meget anderledes end hjemme i Mexico. For eksempel ligner alle husene hinanden. De har alle samme farve. Hos os er husene malet i mange forskellige farver, griner hun.

Også skolesystemet er anderledes. Hun oplever, at danske unge tager mere ansvar for deres læring og at undervisningen og lærerne er 'chilled' - afslappede og ikke så strikse.

- I Mexico giver lærerne bare ordre, men vi hører ikke så meget efter. Her gør eleverne faktisk det, lærerne siger, mener Andrea.

Og så er der det med kulden. I Oaxaca bliver det sjældent koldere end 19 grader. Plus altså. Og den første forkølelse har allerede indfundet sig. Derfor skal hun i dag med Pernille hjem til Solbjerg og hygges lidt om, før de skal til Rotary-møde, for alle udvekslingsstudenterne er med til møderne hver mandag.

- Jeg har haft omkring fem-seks studenter og det er en fornøjelse at have med de unge mennesker at gøre. Det er meget berigende, siger Pernille Kjellberg.

Andrea er faldet godt til. Hun savner sin tvillingesøster lidt, men har fået venner på Høng Gymnasium, hvor hun følger alle timerne i 1. G/F klassen.

- Mine bedste fag er spansk, engelsk og matematik. Resten er for svært endnu, fordi jeg ikke forstår sproget, slutter Andrea.

På verdensplan sender Rotary 8000 unge ud i verden, i Danmark er tallet omkring 200.

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk