24. maj 2019
Forfatteren Tom Buk-Swienty holder foredrag i Ubby Forsamlingshus mandag den 22. oktober.
gallery icon

Se billedserie

Forfatteren Tom Buk-Swienty holder foredrag i Ubby Forsamlingshus mandag den 22. oktober.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hør om dramatisk rejse gennem Det tredje Rige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hør om dramatisk rejse gennem Det tredje Rige
Ugebladet Vestsjælland - 19. oktober 2018 kl. 04:43
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hør fortællingen om den unge tysker, Hans Horn, der voksede op i mellemkrigsårene, og under 2. Verdenskrig blev hvirvlet ind i Tysklands vanvittige krig. Bagefter emigrerede han til Danmark og arbejdede som praktiserende læge frem til sin død i 1989.

Foredraget er baseret på Tom Buk-Swientys bog »Det ensomme hjerte«.

Arrangementet finder sted mandag den 22. oktober i Ubby Bibliotek- og Forsamlingshus og dørene åbnes klokken 18 hvor Hvidebæk Lokalråd og Kim Kok serverer sprængt oksebryst m/peberrodssovs. Klokken 19 går Tom Buk-Swienty på scenen.

I foredraget hører man om, hvordan den helt almindelige tysker oplevede nazificeringen af Tyskland og krigen. Først i en sen alder blev Hans Horn i stand til at omsætte sine oplevelser til ord og billeder, og han efterlod sig et kolossalt, gennemillustreret erindringsværk på over 5.000 sider. Det er dette enestående dokumentariske materiale, der via Hans Horns børn har fundet vej til Tom Buk-Swienty.

Med afsæt i det materiale er det muligt at fortælle om 2. Verdenskrig på en ny og overrumplende måde. Hvordan oplevede den helt almindelige tysker, som hverken var nazist eller havde modet til at gå op imod regimet, nazificeringen af Tyskland og krigen?

Det er en historie, der næsten aldrig er blevet berørt. Horn blev indkaldt til Wehrmacht og forsøgte at overleve først på Østfronten og siden i det krigshærgede Europa. En overgang var han også udstationeret i det besatte Danmark som soldat. Hans Horn var kunstner på højt niveau, og under foredraget vil Tom Buk-Swienty vise en række af hans makabre og fængslende illustrationer, der skildrer opvæksten og krigsoplevelserne.

Biletter kan købes viakalundborgbib.dk under »det sker«, eller ved personlighenvendelse til et af bibliotekerne i Kalundborg Kommune. Der er rabat til både

medlemmer af Biblioteksklubben og Hvidebæk Lokalråd.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk