19. juni 2019
Bedemand Gitte Kristensen, Bedemand Berner, hjælper gerne med at udfylde folderen »Min sidste vilje«. Foto: Charlotte Koefoed
Bedemand Gitte Kristensen, Bedemand Berner, hjælper gerne med at udfylde folderen »Min sidste vilje«. Foto: Charlotte Koefoed
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hjælp de efterladte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hjælp de efterladte
Ugebladet Vestsjælland - 23. oktober 2018 kl. 19:43
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På Hovedgaden i Høng har bedemand Gitte Kristensen fra Bedemand Berner åbnet dørene og budt indenfor i bedemandskontoret.

Her byder hun ofte folk ind til samtaler om hvad, der skal ske, når en pårørende dør.

Når et menneske dør, er der nemlig mange forskellig ting, de pårørende skal tage stilling til.

Men hun oplever også i stigende grad, at folk kommer ind for at udfylde folderen »Min sidste Vilje«. Og det kan lette processen en hel del.

- »Min sidste Vilje« afdækker en række vigtige spørgsmål, som de pårørende skal tage stilling til. Det kan være ønsker om at enten blive kremeret eller kistebegravet, det kan være salmer til begravelsen eller andre sangønsker, det kan være teksten i dødsannoncen, skal asken spredes over havet et bestemt sted og lignende, fortæller Gitte Kristensen.

I folderen kan man ligeledes skrive vigtige informationer om for eksempel medlemskab af folkekirken eller andre trossamfund.

- Det er en stor hjælp til de efterladte, at man har skrevet sine ønsker ned. På den måde får de mere ro til at være i deres sorg, forklarer Gitte Kristensen.

Borgerlige begravelser
De fleste bliver bisat fra en kirke, men de seneste år er der flere og flere, der vælger en borgerlig begravelse.

- Det er en begravelse, hvor der ikke er en præst tilstede, men hvor de pårørende selv forestår en ceremoni. Den kan forgå i et kapel, i eget hjem, enten hos den afdøde eller hos en pårørende. Vi har også et smukt lokale i Kalundborg ved Asnæs, som man kan bruge, fortæller Gitte Kristensen.

Borgelige begravelser er ofte planlagt med den afdøde og også her er bedemanden behjælpelig med assistance og praktisk rådgivning.

Bedemand Berner er stiftet af Claus Berner og har afdelinger i 22 byer på Sjælland, samt syg på Fyn og i Jylland. Der er 12 medarbejdere. MAn kan læse mere på Bedemand Bernes hjemmeside og på facebook kan man desuden finde små forklarende videoer.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk