22. september 2020
Henning Christensen har selv stået for udgivelsen af bogen, Mullerup - en historie. Bogen kan købes i Lokalhistorisk Arkiv i Gørlev eller privat hos forfatteren. Foto: Charlotte Koefoed
gallery icon

Se billedserie

Henning Christensen har selv stået for udgivelsen af bogen, Mullerup - en historie. Bogen kan købes i Lokalhistorisk Arkiv i Gørlev eller privat hos forfatteren. Foto: Charlotte Koefoed
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Henning debuterer med bog om den fædrene gård

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Henning debuterer med bog om den fædrene gård
Ugebladet Vestsjælland - 23. august 2020 kl. 13:59
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- »Mullerup, en historie« er en fortælling om livet på godt og ondt på den fædrene gård især i 1950´erne, fortæller Henning Christensen, der er opvokset i Mullerup, men i dag bor i Skælskør.

Henning Christenen er pensioneret politibetjent og 70 år gammel.

Bogen er en personlig beretning om, hvordan livet formede sig på gården i Mullerup, men også hvordan selve Mullerup udviklede sig fra sin storhedstid med mange større og mindre virksomheder og forretninger, til den landsby, man i dag bare kører igennem.

Anden del af historien handler om de forskellige gårde og huse og de mennesker, der boede der og flere af gårdenes meget interessante historie.

- Jeg har også skrevet om Mullerup Mølle, som der har været mindst fire af i tidens løb. Også havnen og Mullerup Strandvej er beskrevet med alle de ulykker af trafikal art, der skete, hvoraf en af ulykkerne kostede menneskeliv, fortæller Henning Christensen.

Foredrag satte skub i skriveriet

Startskuddet til bogen blev affyret for over fire år siden, da Henning Christensen og hans bror holdt er foredrag om Mullerup på Gørlev Bibliotek arrangeret af Lokalhistorisk Arkiv og arkivleder Anne Christensen.

Bogen om Mullerup indeholder mange billeder.

- Der var stuvende fuldt og Henning og Jørgen kunne have fortalt meget mere, men det var der ikke tid til. Derfor arrangerede vi en byvandring i Mullerup året efter, i september 2017. Og så spurgte jeg Henning, om ikke han ville skrive en bog, griner Anne Christensen.

Som sagt, så gjort og Henning Christensen gik i gang med at skrive.

- Jeg har fået god hjælp af min kone Birthe, som har hjulpet med at researche og finde oplysninger, men jeg vil gerne understrege, at jeg har skrevet historierne, som jeg husker dem, siger Henning Christensen.

Bogen, der indeholder mange foto, er blevet udgivet på Henning Christensens eget initiativ og forlag og bogen kan købes hos Henning Christensen selv, men også på Lokalarkivet i Gørlev

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk