23. maj 2019
Der skal hvide duge på bordene, blomster og levende lys. Simon Buer, indehaver af Gyrstinge Skovkro, satser på god service og høj kvalitet. Foto: Charlotte Koefoed
gallery icon

Se billedserie

Der skal hvide duge på bordene, blomster og levende lys. Simon Buer, indehaver af Gyrstinge Skovkro, satser på god service og høj kvalitet. Foto: Charlotte Koefoed
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gyrstings Skovkro klar til julen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gyrstings Skovkro klar til julen
Opdateret 09. november 2018 kl. 13:07
Ugebladet Vestsjælland - 07. november 2018 kl. 13:30
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er så smukt ude på landet, sagde H. C. Andersen. Især på Midtstjælland og zoomer man ind på Gyrstinge, som ligger omkring 12 kilometer fra både Ringsted og Sorø, finder man den smukke, stråtækte kro fra 1902 beliggende unikt midt i et skovområde. Den nye ejer, Simon Buer, råder over 1000 kvadratmeter ejendom og 10.000 kvadratmeter grund midt i naturen, plads til 450 gæster fordelt på fire selskabslokaler og det er han bestemt ikke ked af.

- Jeg faldt fuldstændig for beliggenheden, her er jo helt fantastisk siger han, mens han går og dækker op. Hvide duge skal der på bordene også selv om man »bare« kommer en torsdag og spiser stegt flæsk med persillesovs.

Om søndagen er der frokost på kroen, men ellers er det selskaber, events, arrangementer, kursusvirksomhed eller lignende, den 28-årige kok og tjener satser på.

Og så er der julen
Kroen åbnede den 7. oktober efter en større renovering, hvor gulve og lofter fik en omgang. Gulvet bemærker man straks. Det ligner nemlig trægulve, men er et filttæppe, som er nemt at holde rent og som giver en god akustik.

Det kan der være behov for, når julefrokostfolket indtager lokalerne.

- Jeg har forskellige julefrokostdatoer, to af dem er udsolgt, mens man stadig kan nå at booke sig ind den 24. november. Her er der ledige pladser og man er velkommen uanset om man bare er en enkelt person eller et selskab, siger Simon Buer.

Det er muligt at få arrangeret transport til julefrokosterne, eller ved større selskaber, man skal henvende sig til Simon Buer og høre nærmere. Til julefrokostfesterne er der stor julebuffet og musik.

Mad ud af huset
Der er tre kokke ansat på Gyrstinge Skovkro og de sørger for god mad lavet af friske råvarer. Man leverer mad ud af huset og den 23. december tilbyder kokkene juleand, som man selv skal hente. Nytårsmenuen behøver man heller ikke bekymre sig om.

- Vi kører ud med maden, eller folk kan komme og hente den her, siger Simon Buer.

Fra den 16. november til og med den 22. december er der hver fredag og lørdag juleanretning i skovkroen fra klokken 17.30.

Lokale råvare
Når foråret begynder at nærme sig, vil Simon Buer og hans team begynde at plante forskellige bærbuske og krydderurter, så man kan forsyne køkkenet med hjemmedyrkede råvarer.

- Jeg har ligeledes kontakt til flere lokale producenter og er i gang med at finde ud af, hvad der kan lade sig gøre, slutter Simon Buer.

Man kan læse meget mere om Gyrstinge Skovkro på www.skovkro.dk.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk