10. april 2020
Gem dit skilt og giv det til Lokalhistorisk Arkiv i Dianalund. Som dette skilt fra Ofelia i Dianalund Centret. Foto: Charlotte Koefoed
Gem dit skilt og giv det til Lokalhistorisk Arkiv i Dianalund. Som dette skilt fra Ofelia i Dianalund Centret. Foto: Charlotte Koefoed
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gå på nettet og gem dit skilt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gå på nettet og gem dit skilt
Ugebladet Vestsjælland - 19. marts 2020 kl. 14:14
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lokalhistorisk Arkiv i Dianalund har lukket for alle fysiske aktiviteter, det vil sige møder og foredrag, men nettet kører som det plejer. Arkivleder Jørgen Mogensen har flere ideer til, hvad man kan gøre.

Der er flere muligheder:
- Bestil en af de mere end 30 lokalhistoriske bøger, der er til salg via hjemmesiden. De kan bestilles on-line, så man undgår menneskelig kontakt.

- Brug en af de tre lokalhistoriske ture, der kan ses via hjemmesiden. To af dem foretages til fods, og foregår i henholdsvis Dianalund og Ruds Vedby. Den ene er et besøg hos oldtidsminder. Det gøres lettest i bil eller på cykel.

- Der er omkring 30 lokalhistoriske historier, man kan læse på hjemmesiden.

Men du kan også hjælpe lokalarkivet med at indsamle data fra denne Coronatid. I dag har Lokalarkivet næsten ingen informationer om Den spanske Syge 1918/1919 og slet ingen informationer om børnelammelsen i 1950'erne. Noget tilsvarende bør ikke ske for denne epidemi.

Opfordring til butiksejere

Arkivlederen har en opfordring til butiksejerne.

- Gem de skilte, I har skrevet i jeres butikker og aflever dem til Lokalarkivet og fortæl hvordan I klarede jer igennem krisen. Privatpersoner må meget gerne fotografer og dokumenter, hvordan I klarer hjemmeundervisning og dagligdag og aflever det til Lokalarkivet. Skolebørn kan her øve sig i at indsamle historisk information, forklarer Jørgen Mogensen.

Han opfordre også lærere og pædagogertil at beskrive, hvordan de organiserer hjemmeundervisning og pasningsordning, og virksomheder til at skrive ned, hvordan coronaforløbet har påvirket deres forretning.

Når denne Coronatid er ovre, burde Lokalarkivet gerne have rigeligt dokumentation fra Lokalsamfundet under denne epidemien.

Lokalarkivet håber at åbne efter påske, men det meddeles senere.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk