20. januar 2021
Der er masser af gode aktiviteter til børnedagene i Birkegårdens Haver. Foto: Birkegårdens Haver
gallery icon

Se billedserie

Der er masser af gode aktiviteter til børnedagene i Birkegårdens Haver. Foto: Birkegårdens Haver
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fødselsdag og børnedage i Birkegårdens Haver

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fødselsdag og børnedage i Birkegårdens Haver
Ugebladet Vestsjælland - 21. juni 2020 kl. 15:59

I 24 år har Birkegården være Birkegårdens Haver, og det er næsten halvdelen af den tid, Finn Sørensen har ejet Birkegården.

Han købte den i 1970 og i 1972 flyttede Merry Sørensen ind på gården, og den 1. juli 1996 åbnede parret sammen Birkegårdens Haver.

- Den gang var attraktionen mest for haveinteresserede, men siden 2009 er Birkegårdens Haver nærmere blevet en familiepark, hvor generationer mødes og har en skøn dag sammen, fortæller Merry Sørensen.

Men det er haverne, som er hendes hjertebarn, det med børnene og dyrene tager andre sig af.

- Okay, jeg er blevet helt vild med fugle, nu har jeg fået tre lidt større fuglebuer. Et stort, hvor jeg har nymfeparakitter, et med dværgpapegøjer/lovebirds i flotte farver og et med undulater og vakler. Og så har jeg min følgesvend - gråanden »Lille Bille«, som ikke er så lille længere. Lille Bille har fået to stedsøskende Kylle og Rylle, som er to gule ællinger. Det er så hyggeligt, når de følger mig rundt i haverne, fortæller Merry Sørensen.

Kage og tilbud

Birkegårdens Havers 24-års fødselsdag skulle have været fejret med stort kaffe- og kagebord, men på grund af corona er det ændret til kaffe og kage og procenter i butikken den dag.

- Til næste år har vi 25-års jubilæum, så må vi finde det store kagebord frem igen, fortæller Merry.

Børnedagene starter den 1. juli

Birkegårdens Haver prøver ikke at ændre så meget på børnedagene, for der er masser af plads, men man tager selvfølgelig de forholdsregler med afspritning og afstand, der anvises.


Der er igen børnedage i Birkegårdens Haver i løbet af sommeren. Privatfoto

Børnedagene kommer til at indeholde skattejagt rundt i haverne, og der er populære aktiviteter som bueskydning, perlefiskeri, ATV-kørsel og æselridning, hvor vi holder afstand og spritter af.

Børnedagene foregår i uge 27, 28, 29 og 30 og der er børnekunstnerdag den 29. juli i uge 31.

Besøg de nuttede grise
Når man besøger Birkegårdens Haver, kan man også møde de to nye kunekune grise, som vi skal hente i slutningen af denne uge, og så venter minigrisen Sussi også børn.

- Kunekune er en specielt race som stammer fra New Zealand, og som skulle være naturlige tamme, spise græs og ikke rode så meget i jorden, men vi får se. Kunekune betyder »tyk og rund«, og det bliver de fleste dyr på Birkegården alligevel, slutter Merry Sørensen.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk