21. november 2017
Bøje Larsen ved Bytræet i Høng. Foto: Niels Svejstrup
gallery icon

Se billedserie

Bøje Larsen ved Bytræet i Høng. Foto: Niels Svejstrup
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flere QR koder på lokalhistoriske mindesmærker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere QR koder på lokalhistoriske mindesmærker
Ugebladet Vestsjælland - 10. juli 2017 kl. 16:43
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Rundt om i det, der engang var Høng Kommune, findes der mange mindesmærker. Men hvorfor står de der? Det fortæller Lokalhistorisk Forening for Høng Kommune nu med anvendelse af den elektroniske virkelighed.

- Selv om vi læser meget i støvede bøger, så kender vi godt nye begreber som app og QR-koder, siger foreningens formand, Bøje Larsen.

Sidste år opsatte foreningen QR-koder ved mindestenene i Mindelunden i Vester Løve, og nu er mere end 20 andre mindesmærker også blevet forsynet med det lille skilt. Med en smart-phone kommer man til foreningens hjemmeside, hvor der er en beretning om hvert enkelt minde.

- Vi håber, at vi på denne måde kan øge interessen for vores lokale historie, ikke mindst hos de yngre generationer. Og jeg vil godt sige, at nysgerrighed belønnes med overraskende og spændende fortællinger, siger Bøje Larsen.

Foreningen er så heldige, at der blandt de mere end 450 medlemmer både er ildsjæle, der kan det der med den elektroniske kommunikation, og nogle, der er gode til det praktiske, siger en glad formand. Økonomisk bliver projektet støttet med midler fra SparTrelleborg fonden.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk