19. juni 2021
Direktør Jens-Otto S. Jeppesen håber, at Filadelfias nye tilbud vil danne bro mellem uddannelse og job. Foto: Thomas Olsen
Direktør Jens-Otto S. Jeppesen håber, at Filadelfias nye tilbud vil danne bro mellem uddannelse og job. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Filadelfia er klar med et nyt uddannelses-tilbud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Filadelfia er klar med et nyt uddannelses-tilbud
Ugebladet Vestsjælland - 05. maj 2021 kl. 13:06

Hvad skal man efter sommerferien, hvis man har gået på specialskole eller bare ikke passer ind i det almindelige skolesystem?

Filadelfia kommer til august med et helt nyt tilbud til unge, der er på kanten af uddannelses- og arbejdsmarkedet. Der er tale om et tre årigt uddannelsesforløb, STU, som skal forberede de unge til en ungdomsuddannelse, job eller andre aktiviteter.

Filadelfia har mange års erfaring med unge med epilepsi, hjerneskade, autisme, ADHD eller andre neurologiske udfordringer.

Det nye tilbud er tilrettelagt til unge med særlige behov mellem 16 og 25 år, der ikke kan gennemføre en almindelig ungdomsuddannelse. Uddannelsen favner såvel timer på skolebænken som praktik på værksteder.

Praktikmulighederne

- Vi håber, at vores nye tilbud vil danne bro mellem uddannelse og job - ved at tage de unge i hånden, støtte dem og tilskynde dem til at vokse og udvikle sig. Filadelfias værdier: Helhedssyn, respekt og nytænkning har været understøttende for projektet og dets tilblivelse. De mange faglige kompetencer og erfaringer indenfor de sociale dagtilbud med værkstederne sammen med specialskolen kan bringes i spil på en ny måde, siger adm. direktør Jens-Otto S. Jeppesen.

Eleverne kan vælge at komme i praktik inden for for eksempel køkken, hotel og cykelværksted. Hvis man har grønne fingre, så er der mulighed for pasning af grønne områder, drivhus og urtehave. Maskiner og vedligehold af bygninger er også en mulighed som praktikant. Der er meget at vælge imellem på Filadelfia, der er en stor arbejdsplads med 800 medarbejdere.

Stor faglig viden

- På Filadelfia har vi ni værksteder med faguddannede medarbejdere, som også har stærke socialpædagogiske kompetencer. Alle har en stor faglig viden, men også en særlig viden og erfaring indenfor epilepsi, ADHD, hjerneskade og neurologiske udfordringer. Derfor kan vi skabe et trygt og stærkt miljø for de unge, forklarer forstander Søren Astrup Juul.

Filadelfias nye ungdomsuddannelse er kendetegnet ved:

Den unge i centrum
Det lille og alsidige miljø

Stærk faglighed og solid erfaring.

Der er løbende optag af elever.

Man kan læse mere om uddannelsen på Filadelfias hjemmeside filadelfia.dk.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk