18. juni 2019
Initiativgruppen, der har arbejdet for at få Fibia til Orebo og omegn består, fra venstre, af: Michael Adler, Dorte Rebien, Majken Sanchez og Boye Christiansen. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Initiativgruppen, der har arbejdet for at få Fibia til Orebo og omegn består, fra venstre, af: Michael Adler, Dorte Rebien, Majken Sanchez og Boye Christiansen. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fibia kommer til Orebo og omegn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fibia kommer til Orebo og omegn
Ugebladet Vestsjælland - 31. januar 2019 kl. 11:43
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sidste sommer begyndte en gruppe fra OLOO, Orebo, Lårup og Omegn at foretage de første skridt i at skaffe hurtigt bredbånd til området. Man var til møde i Sorø, hvor Energistyrelsen holdt informationsmøde om hurtigt fibernet og tilskud fra Bredbåndspuljen.

- Vi delte 120 sedler ud på Brandstrupvej, Klokkerskov, Lårupvej, Merbjergvej, Orebovej, Skuerupvej og Øremosevej, fik omkring 60 sedler tilbage med 55 interesserede. Undervejs i processen fandt vi ud af, at hvis vi skulle være med i Bredbåndspuljen, skulle alle være med. Men Fibia viste interesse for os og det endte med, vi fik lavet en aftale uden om bredbåndspuljen, forklarer Boye Christensen fra initiativgruppen.

Mere tid og billigere
Fordelen ved tilbuddet fra Fibia var, at man fik lidt mere tid at løbe på, nemlig frem til 1. december og anlægsudgifter på 4000 kroner, som kan trækkes fra under håndværkerfradraget.

Fibia ville have 120 tilmeldte før de gik i gang, så gruppen, der består af fire medlemmer, Michael Adler, Dorte Rebien, Majken Sanchez og Boye Christiensen måtte ud og stemme dørklokker.

- Vi delte vejene op mellem os og det var et stort arbejde. Vi løb blandt anden ind i, at vi, på grund af persondataloven, ikke kunne få oplyst af Fibia, hvilke adresser der var tilmeldt. Så vi måtte ud og fysisk se kvittering for tilmeldelse, fortæller Boye Christensen.

1. december var der 71 tilmeldte, og det var ikke nok, så gruppen fik forlænget deadline hos Fibia frem til årsskiftet og efter endnu en omgang stemmen dørklokker, kom man op på 101 tilmeldte plus et par erhvervskunder.

- Forleden ringede Fibia og fortalte, at de ville godkende projektet og det gav stor jubel hos os, fortæller Boye Christensen.

Ordrebekræftelserne er i skrivende stund på vej ud til de mange tilmeldte, og såfremt alle stadig er med, begynder arbejdet.

- Fibia forventer at kunne være klart med bredbåndsinternet i sommeren 2020. Vi vil gerne takke alle for den store opbakning, siger Michael Adler fra gruppen.

Han har også en opfordring til folk uden bredbånd.

- Er man interesseret i hurtigt bredbånd, skal man selv kontakte Fibia. De må ikke selv kontakte folk personligt, med hvis man skriver til dem og siger man er interesseret, er mulighederne for at komme med på deres bredbånd meget større, slutter Michael Adler.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk