15. juni 2021
Bent Hansen, som er med i aktionsgruppen, står  hvor der skal etableres en T-formet krible-krablebro. Foto: Charlotte Koefoed
gallery icon

Se billedserie

Bent Hansen, som er med i aktionsgruppen, står hvor der skal etableres en T-formet krible-krablebro. Foto: Charlotte Koefoed
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fem projekter klar til at blive fikset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fem projekter klar til at blive fikset
Ugebladet Vestsjælland - 16. oktober 2020 kl. 10:02

I februar måned 2019 var der indkaldt til borgermøde i Gørlev, hvor borgmester i Kalundborg Kommune, Martin Damm, var med og præsenterede Få det Fikset- puljen og den pose penge, kommunen havde afsat til Gørlev, nemlig én million kroner.

En aktionsgruppe blev nedsat, flere møder fulgte og nu er aktionsgruppen på 13 medlemmer, med tovholder Anna Jørgensen, klar til at præsentere de fem projekter, man har arbejdet med ud fra borgernes ønsker.

Det sker på et borgermøde i Den gamle Sukkerfabrik onsdag den 4. november klokken 19, hvor borgerne kan stemme om de projekter, som aktionsgruppen foreslår godkendt på borgermødet.

Der er dejligt omkring Gørlev Sø.

Derefter skal Økonomiudvalget også formelt godkende dem, men de er tidligere i processen screenet af kommunen i forhold til de opstillede betingelser, lovmedholdelighed mv.

- Vi har lagt op til at bruge alle pengene og har fordelt dem på fem projekter: Rekreativt område ved Gørlev Sø, flagalleen, fornyelse af julebelysningen i byen, optimering af Fru Martinsens Have og legeplads bag biblioteket, remser Anna Jørgensen op.

Aktionsgruppen har i Gørlev været bredt sammansat og tæller borgere og repræsentanter fra forskellige foreninger som Gørlev Turistforening, Handels- og erhvervsforeningen for Gørlev og Omegn, Tennisklubben, Danmarks Naturfredningsforening og Gørlev og omegns lokalråd.

Der bliver 46 meter med grussti og 75 meter med trædæk på den nordvestlige side af Gørlev Sø- Bent Hansen står, hvor overgangen mellem de to stier skal være.

Det sidste borgermøde blev holdt for et år siden, hvor aktionsgruppen informerede om hvilke projekter, man havde valgt at arbejde videre med.

De fem projekter

Det største projekt i Få det Fikset-puljen omhandler Gørlev Sø. Man vil forbedre de rekreative muligheder omkring søen, etablere en naturlegeplads, bygge to shelters, etablere en krible-krabbe-bro til børnene, lave en sti og et trædæk omkring en del af søen og etablere et multtoilet.

- Vi ønsker at indlemme Gørlev Mose i projektet, men det ligger uden for byskiltet og dermed uden for den oprindelige plan, så det er blandt andet et af punkterne vi skal stemme om, fortæller Anna Jørgensen.

Projektet omkring Gørlev Sø er det dyreste i puljen og beløber sig på lige knap 500.000 kroner.

Det er i dette område, tæt på broen over Helsinge Å og den nye hundeskov, der skal bygges to shelters.

Flagalleen trænger til at få nye glasfiberstænger. Pris: 75.000, julebelysningen skal fornys og man ønsker løsning, hvor dele af julebelysningen er permanent. Pris 170.000 kroner.

Fru Martinsens Have, som ligger i forlængelse af Gørlev Lokalhistoriske arkiv trænger til at bliver gjort præsentable. Pris 26.000 kroner og sidst med ikke mindst arbejdes der på at etablere en legeplads centralt i Gørlev, nemlig på det grønne areal bag biblioteket.

Store planer for legepladsen

Først og fremmest skal det slås fast, at der er afsat 250.000 kroner til en legeplads på det grønne areal bag biblioteket. Så der er afsat midler til en legeplads. Men står det til aktionsgruppen, skal alle sejl sættes til, derfor har man i samarbejde med Naturpark Åmosen tænkt i en legeplads, der skal være gateway til naturparken og alt det, man kan opleve der.

- Derfor har vi søgt Nordeafonden om 900.000 kroner til et stort projekt med en vikingelegeplads med mange forskellige elementer, der indeholder læring og fortælling om vikingernes historie i området, et madpakkehus med informationstavler og meget mere, men den model afhænger af, vi får penge fra fonde. Får vi ikke det, etableres der en legeplads og her har vi som nævnt afsat 250.000 kroner, fortæller Anna Jørgensen.

Der er mange elementer i den legeplads, der skal ligge centralt i Gørlev by. Men alt afhænger af, om man får fonde til at lægge penge i projektet. Men en legeplads bliver der under alle omstændigheder råd til, for 250.000 kroner fra Få det Fikset-puljen er øremærket til en legeplads på det grønne område bag biblioteket.

Borgermødet finder sted onsdag den 4. november klokken 19 på Den gamle Sukkerfabrik.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk