17. januar 2018
Fastelavn i Vinde Helsinge er en helt særlig tradition med hesteoptog og musik. Her fra sidste års fastelavnsoptog.  Foto: Per Christensen
Fastelavn i Vinde Helsinge er en helt særlig tradition med hesteoptog og musik. Her fra sidste års fastelavnsoptog. Foto: Per Christensen
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fastelavn med hesteoptog og musik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fastelavn med hesteoptog og musik
Ugebladet Vestsjælland - 21. februar 2017 kl. 07:43
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lørdag den 25. februar skal man ikke bliver forskrækket, hvis man pludselig støder på en masse festpyntede heste med lige så udklædte ryttere, for fastelavnstraditionen i Vinde Helsinge byder på hesteoptog, musik indsamling til byens forsamlingshus, tøndeslagning og fest om aftenen. w

Dagen begynder allerede klokken syv om morgenen, hvor ryttere, heste og musikanterne mødes og rider ud fra huset.

Turen går forbi friskolen, Helsingehus, Nygadekvarteret, Kløverengen, Ældrecentret, Dalby, Fægangen og retur til Vinde Helsinge via Enghaven.

Her venter der deltagerne et velfortjent hvil og den sædvanlige middag bestående af flæskesteg, kartofler og sovs, før de bliver sendt ud på sidste del af turen. Eftermiddagsturen bliver et optog gennem Vinde Helsinge by.

Penge til forsamlingshuset
Formålet med ridningen er at rasle penge ind til det lokale forsamlingshus. Hvor der er mulighed for det, bliver optoget budt indenfor på gårdene, hvor de bliver trakteret på behørigt vis. Klovnene kommer frem med raslebøsserne og får de et bidrag, bliver giveren raskt væk belønnet med et stort rødt kindkys, eller flere, hvilket fremkalder meget latter og morskab. Til alle der møder op og er med til at sende optoget godt af sted, er der bagefter morgenkaffe i forsamlingshuset.

Tøndeslagning indendørs
Sidste år valgte man at flytte tøndeslagningen indenfor i varmen. Det blev taget rigtigt godt imod, derfor fortsættes initiativet. Efter tøndeslagningen er der kakao og boller til børnene. Forsamlingshuset sælger desuden øl, vand og kaffe i forsamlingshuset.

Det hele slutter af med fest i forsamlingshuset, hvor alle er velkomne. Forsamlingshuset serverer ølmarineret nakkefilet med flødekartofler og grønt og is surprice. Man skal huske at tilmelde sig.

Man er også velkommen til at medbringe egen mad eller komme efter spisningen. Drikkevarer skal købes i forsamlingshuset.

Efterfølgende bliver der spillet op til dans ved »Den Levende Juke-box« Mads Larsen.

Det er bestyrelsen for Vinde Helsinge Forsamlingshus, der står bag arrangementet.

ck

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk