25. februar 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fakta om bygningen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fakta om bygningen
Ugebladet Vestsjælland - 22. januar 2021 kl. 14:37

Det gamle nervesanatorium i Dianalund, som blev opført i 1928, og som sidenhen har huset både psykiatrihospital og flygtningecenter for Dansk Røde Kors, gennemgår for tiden en større forvandling. Dianalunds smukke sanatoriebygning vil i løbet i de kommende år genopstå som Dr. Sells Park og huse attraktive lejeboliger på den naturskønne grund. Det samlede grundareal, park og omgivelser er på 90.000 kvadratmeter, som svarer til 12 fodboldbaner. God plads og smukke omgivelser direkte op til Tersløse Bøgeskov. Tersløse Bøgeskov er på 147 hektar, en skov der indbyder til motion til fods eller på cykel og masser af naturoplevelser og der er nærmest direkte adgang fra lejlighedernes hoveddør.

Arkitektonisk vil den smukke gamle bygning stort set ikke blive forandret. Men bygningernes indvendige planløsninger gennemgår en gennemgribende renovering og forvandling til tidssvarende og moderne boliger. Boligerne bliver forsynet med ny klimaskærm herunder nye vinduer- og dørpartier samt nyt varmeanlæg. Boligerne vil blive opvarmet med en grøn miljøvenlig løsning, træpiller og træflis.

Nervesanatoriet blev købt af de to nuværende ejere i juni 2017. Ejerne er med 2/3 Anders Herbo, Herbo Administration og 1/3 Hans Lauesen, Focus2.

Anders Herbo ejer i forvejen en udlejningsejendom på Kolonivej, Søsterhjemmet.

Der vil i alt blive 60 - 70 lejligheder og hele byggeprojektet forventes afsluttet i 2023.

Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk