5. juli 2020
Henning Vingborg, tv og Ole Hedelund Andersen fra Løve Mølle er begejstrede for den million korner, Realdania har givet til, blandt andet en ny møllevinge og nye spåner på mølletoppen og en ny trappe. Foto. Charlotte Koefoed
gallery icon

Se billedserie

Henning Vingborg, tv og Ole Hedelund Andersen fra Løve Mølle er begejstrede for den million korner, Realdania har givet til, blandt andet en ny møllevinge og nye spåner på mølletoppen og en ny trappe. Foto. Charlotte Koefoed
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Én million til Løve Mølle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Én million til Løve Mølle
Opdateret 09. juni 2020 kl. 11:52
Ugebladet Vestsjælland - 09. juni 2020 kl. 11:13
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En million kroner luner godt i kassen og hos Løve Mølle luner den ekstra godt, fordi den gamle mølle trænger altid til renovering eller til noget, der skal skiftes ud.

Sådan er det også nu, selv om mølle for et par år siden fik den helt store tur.

Pengene skal bruges til en ny vinge på møllen, samt nye spån på møllehatten. Ligeledes skal underbygningen have nye fuger og der skal laves en ny trappe fra kværnloftet til hejsloftet i møllen. Slots- og Kulturstyrelsen har godkendt projektet og yder også et tilskud på 500.000 kroner.

- Med det store beløb fra Realdania tror vi på, det lykkes at skaffe den sidste del af pengene, som mangler, før vi kan gå i gang med projektet. Vi håber på, at den første del af projektet kan sættes i gang i efteråret 2020, og den resterende del kan laves i foråret 2021, fortæller Henning Vingborg fra Løve Mølle.

Renoveringer gennem tiden

Hatten fik lagt spåner på i 1978. Før det tidspunkt var hatten i en periode fra ca. 1913 beklædt med tagpap. Men møllen var oprindelig bygget med spån på hatten. Vingen, som skal skiftes, er fra 1983. Den anden vinge blev skiftet i 2013 og var fra 1988. Det var ikke fordi vi tog fejl, vi skiftede den yngste vinge først. Men den var lavet af douglas gran, som ikke er så holdbart. Den gamle vinge fra 1983 er lavet af lærketræ, som er mere holdbart. Den nye vinge bliver også lavet af lærketræ.


Vingen, som skal skiftes, er fra 1983. Den anden vinge blev skiftet i 2013 og var fra 1988. Både i 2013 og tilbage i 1988 var det Jørn Nilsson i Løve, der lavede vingerne. Foto: Charlotte Koefoed
- Vi er meget taknemmelige for bevillingerne fra Realdania og fra Slots- og Kulturstyrelsen og håber hver dag, at der kommer endnu en mail med en bevilling fra en fond, så vi kan sætte projektet i gang, siger Henning Vingborg.

Løve Mølle åbner for sæsonen tirsdag den 16. juni. Der vil derefter være åbent hver tirsdag og torsdag fra klokken 13 til 16 indtil den 27. august.

I juli måned vil der også være åbent hver lørdag klokken 13 til 16. Vingerne vil køre rundt, og Løve Mølle vil male mel på kværnen, hvis der er behov for det.

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk