21. august 2019
Under generalforsamlingen i Handels- og Erhvervsforeningen for Gørlev og Omegn fortalte en af medlemmerner om en inspirationstur til Ringe på Fyn. Her havde man blandt andet stødt på begrebet bymægler. Foto: Charlotte koefoed
Under generalforsamlingen i Handels- og Erhvervsforeningen for Gørlev og Omegn fortalte en af medlemmerner om en inspirationstur til Ringe på Fyn. Her havde man blandt andet stødt på begrebet bymægler. Foto: Charlotte koefoed
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En bymælger hjælper erhvervslivet i gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En bymælger hjælper erhvervslivet i gang
Ugebladet Vestsjælland - 09. marts 2019 kl. 08:43
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et par medlemmer fra Handels- og Erhvervsforening for Gørlev og omegn, Høng Erhvervsforening, borgmester Martin Damm fra Kalundborg Kommune og en repræsentant fra Visit Sjælland var for et par uger siden på besøg i den fynske by Ringe. Her har man nemlig arbejdet meget aktivt for at få udlejet de tomme butikker i byen, forskønne gaderne og facaderne, få skub i den lokale handel og bruge byens samlingssteder fornuftigt.

Det er Ringe Kommune, der aflønner to bymæglere med et ugenligt antal timer, som de to personer skal bruge på arbejdet.

Det første resultat, gruppen fra Høng og Gørlev så, var stationen i Ringe. Har havde man omdannet den tidligere stationsbygning til et borgerhus, hvor der var forskellige aktiviteter og det var også her, gruppen blev budt på morgenbrød.

- Så var vi ude og se byen, hvor bymæglerne fortalte, at når der lukkede en butik, kontaktede de udlejeren for at høre, om der var noget, de kunne hjælpe med og nogen gange var de med til at forhandle huslejen, så nye iværksættere kom godt fra start, fortæller Mogens Gyldenvang, der var med på turen.

Sådan en kunne vi godt tænke os i Gørlev

Der var andre ting som for eksempel at opfordre butiksindehaverene til at rydde deres fortove og shine facaderne op, samarbejde omkring arrangementer og meget andet, og ideen med en bymælger faldt helt i Steffen Olsen, formand for Handels- og Erhvervsforening for Gørlev og omegns smag.

- Det ville jo være genialt, hvis vi havde en bymægler her i Gørlev. En person, som kunne råde og vejlede nye butikker, være med til at fordele butikkerne rundt om i byen og skabe et homogent bybillede, siger Steffen Olsen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk