21. november 2018
Rikke Rottensten er dansk teaterkritiker og redaktør, samt museumsinspektør på Revymuseet. Torsdag den 8. marts kommer hun til Svebølle Kvik Bibliotek.
Rikke Rottensten er dansk teaterkritiker og redaktør, samt museumsinspektør på Revymuseet. Torsdag den 8. marts kommer hun til Svebølle Kvik Bibliotek.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En aften med Liva Weel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En aften med Liva Weel
Ugebladet Vestsjælland - 14. februar 2018 kl. 09:28
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Torsdag den 8. marts kommer museumsinspektør på Revymuseet på Frederiksberg, Rikke Rottensten til Svebølle Kvik Bibliotek og fortæller om den populære sangerinde og hendes liv og karriere. Undervejs krydret med fællessange i samarbejde med Fredagskortet i Svebølle.

»Glemmer du, så husker jeg« og »Man binder os på mund og hånd« er blot et lille udpluk af de mange sange, man i dag forbinder med den folkekære revystjerne Liva Weel, der også slog sine folder uden for København i blandt andet i Cirkusrevyen.

Nu giver den frivillige Biblioteksgruppe i Svebølle mulighed for at man kan opleve en

aften med Liva Weel, da de har inviteret museumsinspektør Rikke Rottensten fra Revymuseet til at fortælle om den populære sangerinde og hendes liv og karriere.

Og ikke en aften med Liva Weel uden sang og musik. Derfor kommer Fredagskoret fra Svebølle og hjælper med til at synge nogle af Liva Weels kendte sange. Biblioteket vil også være til stede. Så husk sundhedskort hvis du vil låne en af de mange bøger ell er

musik CD´er der findes om og med Liva Weel.

Rikke Rottensten er en dansk teaterkritiker og redaktør på bl.a. teatermagasinet Teater 1, Kristeligt Dagblad og Berlingske. Hun er uddannet cand.mag. i dansk og teatervidenskab fra Københavns Universitet. Til daglig arbejder hun på Revymuseet på Frederiksberg.

Om Live Weel
Liva Weel blev sangerinde ved lidt af et tilfælde og høstede store roser gennem størstedelen af sin karriere. F.eks. skrev teaterskribenten Carl Gandrup i 1924: »Se

Liva Weel og dø. Gud forbarme sig, sikke et talent, hvilken sangstemme...« Liva Weel kunne være både chokerende, vulgær og til tider dæmonisk, og hendes privatliv bød på såvel store op- som nedture. I hendes sidste år gik hun fysisk i forfald. Hun blev

afhængig af spiritus og en medfødt brok forhindrede, at hun kunne indtage fast føde og kostede hende i sidste ende livet. I slutningen af 1920'erne lærte Liva Weel forfatteren Poul Henningsen at kende. Det fik stor betydning for hendes videre karriere, da han skrev en lang række af de sange, som man i dag forbinder med hende.

Arrangementet begynder klokken 19, og med i billetprisen er kaffe og lidt sødt til.

Der er et begrænset antal billetter. Billetter købes via www.kalundborgbib.dk.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk