29. september 2021
En stor kasse med frugt var præmien i Lundbye-festivalens malekonkurrence blandt kommunens yngste børn. Den leverede varehuschef i Føtex Kalundborg, Dennis Larsen.Pædagog Jannie Jørgensen og alle børnene på Spilopperne var begejstrede.
gallery icon

Se billedserie

En stor kasse med frugt var præmien i Lundbye-festivalens malekonkurrence blandt kommunens yngste børn. Den leverede varehuschef i Føtex Kalundborg, Dennis Larsen.Pædagog Jannie Jørgensen og alle børnene på Spilopperne var begejstrede.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Elif og Engie vandt Lundbye-konkurrence

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Elif og Engie vandt Lundbye-konkurrence
Ugebladet Vestsjælland - 26. august 2021 kl. 11:10

Den kendte guldaldermaler, Johan Thomas Lundbye, der levede fra 1818 til 1848, var født i Kalundborg og malede talrige motiver fra hans hjemegn.

I 2018 fejrede man hans 200 års dag, og folkene bag det event, står også bag denne sommers store Lundbye Kunstfestival, som indeholder 50 aktiviteter. En af dem en malekonkurrence.

- Vi har inddraget børn og unge, både på folkeskolerne og på gymnasiet, men også de helt små, nemlig børnehavebørnene, fortæller Ole Brandt, der er en af de frivillige i Lundbye Kunstfestivalen, som slutter den 12. september.

Spilopperne, citychef Svend-Erik Kristensen, Ole Brandt fra Lundbye Kunstfestival, pædagog Jannie Jørgensen og varehuschef Dennis Larsen, Føtex havde sat hinanden stævne i Børnehaven Svalereden, hvor Elif og Engie havde malet vinderpaletten i konkurrencen.

Lige netop inddragelsen af de mindste børn blev lagt i hænderne på Vores Kalundborg, hvor citychef Svend-Erik Kristensen og hans team fandt på en konkurrence, hvor 250 malerpaletter blev delt ud til 21 børnehaver og institutioner i hele Kalundborg Kommune.

Tre paletter fik lige mange stemmer

- Børnene har malet løs og så kom vi forbi og indsamlede alle paletterne, som efterfølgende blev udstillet i butikkerne i Kordilgade og på Stejlhøj i Kalundborg, hvor kunderne har kunne stemme på den palet, de synes bedst om. Forleden samlede vi alle paletterne og stemmesedlerne sammen og fik talt dem op. Der var over 700 stemmer og da vi havde gennemgået og fintalt, stod vi med tre paletter, der havde fået lige mange stemmer, nemlig 70 stemmer hver. Så måtte vi trække lod, forklarer citychef Svend-Erik Kristensen.

Elif og Engie fra Svalereden vandt

Vinderne blev tre-årige Elif og fire-årige Engie, der går i Svalereden i Høng og begge på stuen Spilopperne.

De kunne, sammen med hele stuen, nyde godt af præmien, en stor kasse fra Føtex, fuld med frugt og grønt, som varehuschef Dennis Larsen havde med, og samtidig fik de et fint diplom af Svend-Erik Kristensen, der også havde sat Ole Brandt fra Lundbye Kunstfestivalen stævne i børnehaven i Høng.

Her modtog de lidt betuttede piger diplomet, mens alle vennerne på stuen var med og nysgerrigt kiggede frugtkassen igennem for lækkerier.

Blåbær, appelsiner og bananer. Præmien, en stor kasse frugt fra Føtex i Kalundborg, faldt i god jord hos Spilopperne.

- De hyggede sig rigtig meget, da vi havde malerdag, der var glimmer overalt, fortæller pædagog Jannie Jørgensen, Svalereden.

Udstilling indvies

Fredag den 3. september kommer Elif og Engie, sammen med forældre, til Kalundborg, hvor alle paletterne skal udstilles på Kordilgade 2, tidligere Running Sushi, og hvor pigerne, sammen med borgmester Martin Damm, skal klippe snoren til udstillingen over. Det sker klokken 13.

Når udstillingen slutter, vil paletterne forsøgt solgt til en større virksomhed i Kalundborg, hvor paletterne kan hænge for evigt, og illustrere fremtidens kunstnere. Pengene vil Vores Kalundborg efterfølgende overrække til en lokal, humanitær forening/institution i Kalundborg Kommune.

Vandt gavekort

Den heldige kunde, som var blandt stemmeafgiverne på vinderpaletten, blev Mette Kristiansen, Borrehøj 20, Kalundborg, som har vundet et gavekort på 500 kroner til Vores Kalundborg.

Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk