15. oktober 2021
Jørgen Mogensen, forfatteren, sammen med Birthe Marie Kildsig, formand for Lokalhistorisk Forening.  Foto: Charlotte Koefoed
gallery icon

Se billedserie

Jørgen Mogensen, forfatteren, sammen med Birthe Marie Kildsig, formand for Lokalhistorisk Forening. Foto: Charlotte Koefoed
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Eks-borgmestre fejrede eks-kommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Eks-borgmestre fejrede eks-kommune
Ugebladet Vestsjælland - 04. april 2016 kl. 07:54

Lokalhistoriker Jørgen Mogensen har skrevet en bog om Dianalund Kommunes 50- årige historie, de 40 af dem som selvstændig kommune.

Derfor er det årstallene 1966 til 2006, der pryder forsiden på den bog, som torsdag den 31. marts blev præsenteret i den tidligere byrådssal i det tidligere rådhus i Dianalund, hvor Lokalhistorisk Forening havde kaldt til reception i forbindelse med bogudgivelsen og i samme åndedrag fejrede man Dianalund Kommunes runde dag. Helt nøjagtig er selve jubilæumsdagen fredag den 1. april og det blev markeret med flagalle i hele byen.

Prominente gæster
Receptionen blev holdt i den gamle byrådssal og den gamle klokken, man brugte, når der skulle kaldes til samling eller ro.

Den benyttede Jørgen Mogens sig af, så de fire eks-borgmestre, Erik Christensen dog repræsenteret af sin søn Henning, skulle stille op til fællesfotografering og igen, da alle de tidligere kommunalbestyrelsesmedlemmer blev gennet sammen til et fællesportræt.

Orla Janum, der var borgmester fra 1986 til 1990 greb også klokken og sagde blandt andet:

- Jeg har stor respekt for dig, Jørgen Mogensen. Du har siddet i kommunalbestyrelsen i mange år (21 år, red.) og du har utrætteligt arbejdet for kommunen og det lokalhistoriske. Dianalund Kommune har været igennem en enorm om- og på nogen måder - afvikling. Der er visse farer ved store enheder og man kan stille spørgsmålstegn ved, om det nu bliver bedre, ved at blive større.

Receptionen var velbesøgt, blandt andet af Sorø Kommunes nuværende borgmester, Gert Jørgensen.

Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk