16. oktober 2019
Blok F på Holbergskolen bygges i 1970?erne/Holbergskolen 1954
gallery icon

Se billedserie

Blok F på Holbergskolen bygges i 1970?erne/Holbergskolen 1954
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dianalund har forandret sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dianalund har forandret sig
Ugebladet Vestsjælland - 02. februar 2019 kl. 12:43
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lokalhistorisk Arkiv i Dianalund, der holder til i Borgerhuset har præmiere på deres forårsaktivitet torsdag den 7. februar mellem klokken 15 og 17, hvor de præsenterer en udstilling om Dianalund og omegn i forandring, samt en fyraftensmøder.

Begivenheden består af en 80 kvadratmeter stor udstilling i Lokalarkivet, der har åbent torsdag eftermiddage og en række fyraftensmøder også om torsdagen, men fra klokken 16 til 17. Indtil nu er der tilrettelagt fem sådanne fyraftensmøder.

- Vi vil fokusere på det, vi alle kan huske, men som vi har glemt, dvs. udviklingen på vor egn i mands minde. Hvem kan i dag huske at Ventemøllevej var en markvej? Hvem kan huske Dianalunds første bykort? Hvem kan huske Lokaltelefonbogen? Vi viser en check fra 1980'erne, der ikke er indløst, de penge, vi brugte i 80'erne, en bankbog, »My Little Pony« og meget mere, fortæller Jørgen Mogensen fra Lokalhistorisk Arkiv.

På tre fjernsyn vises musikvideoer fra 70'erne og 80'erne og fotos fra den tid. Af hensyn til husarerne er der også dameundertøj og badedragter fra gamle dage. Men først og fremmest er der store fotografier, der viser forandringen: luftfotos og fotos fra 1969 og frem.

Særligt afsnit om Borgerhuset
Udstillingen rummer et særligt afsnit om Borgerhuset, der i år fylder 50 år og dens omgivelser, samt på folkeskolens undervisning. Hvem husker i dag regnestokken, eller kuglerammen fra Skellebjerg Skole? I 1990'erne havde Holbergskolen en »værkstedsordning«, indtil 1986 hed inspektøren Johs. Kaasgaard. Husker man ham i dag? Hvordan så lærerne ud i 1976?.

Udstillingen om undervisningen koncentrerer sig om matematik, tysk, geografi, historie og sløjd.

De fyraftensmøder, der indtil nu er planlagt er torsdag den 21. februar Runa Mathorne: min barndom i Tåderup. Torsdag den 7. marts Ove Petersen: Da jeg kom i kommunalbestyrelsen.

Torsdag den 21. marts Lissie Jensen: Dianalunds udvikling siden 1973 med udgangspunkt i dias om Dianalund Børnehave.

Torsdag den 28. marts Søren Nielsen: Tersløse siden 1939 og torsdag den 11. april Finn Pilegaard Beyer: Min barndom og ungdom på Engtoftevej.

Desuden vil Jørgen Mogensen den 13. marts om aftenen holde et lysbilledforedrag om udviklingen siden 1961 i Dianalund og Ruds Vedby.

Begivenhederne laves i samarbejde med Lokalhistorisk Forening for gl. Dianalund kommune

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk