14. april 2021
Første gang Dirch Glad så den bordeaux MG Midget, var det bestemt ikke kærlighed ved første blik. Men nu elsker han bilen. Foto: Charlotte Koefoed
gallery icon

Se billedserie

Første gang Dirch Glad så den bordeaux MG Midget, var det bestemt ikke kærlighed ved første blik. Men nu elsker han bilen. Foto: Charlotte Koefoed
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Det var dog en frygtelig bil!: Efter 5-600 timer i værkstedet er den hans kæreste ej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det var dog en frygtelig bil!: Efter 5-600 timer i værkstedet er den hans kæreste ej
Ugebladet Vestsjælland - 11. marts 2021 kl. 16:52

Det var i Maribo til et eller andet veteranbilløb, Dirch Glad fik øje på den bordeaux MG Midget. Hans første tanke var, at det var dog en frygtelig bil!

Men efter 5-600 timer i værkstedet, er bilen nu hans kæreste eje.

Egentlig er Dirch Glad fra Ruds Vedby uddannet radio- og fjernsynstekniker, men hjertet har altid banket for bilerne. Og han elsker at skrue på veteranerne, så de bliver køreklar igen.

For eksempel står der lige nu en Triump Herald fra 1966 i værkstedet, der ikke ligner en bil ret meget.

- Den har kørt 22 år i København, og så har den ellers stået i et pulterrum i 30 år, før jeg fik fat i den. Det er en cabriolet og den er ret sjælden, klukker Dirch Glad.

Men det er ikke den bil, historien handler om.

Den handler om den lille, fikse MG Midget fra 1967, som så forfærdelig ud og som Dirch Glad i første omgang ikke ville have noget at gøre med.

Skæbne ville det anderledes

- Ham, der ejede bilen, kørte rundt i en LandRover og havde en masse bøvl med den. Jeg kørte også rundt i en LandRover og pludselig kom det i stand at bytte biler, så han fik min LandRover, og jeg fik den lille, frygtelige MG, fortæller Dirch Glad.

Men hvorfor i alverden køber man en bil, man synes er så grum?

Dirch Glad har selv opgraderet motoren og det har han gjort så godt, at han to gange har vundet klubmesterskaberne i MG klubben.

Det er fordi, man har racerløbsbenzin i blodet.

Det forholder sig nemlig således, at ved siden af alle de andre ting, Dirch Glad har lavet i sit liv, haft autoværksted, forhandlet biler, være formand for det lokale vandværk og meget andet, er han vild med at køre veteranbilsrace, og det har han gjort siden han fik sit kørekort som 18 årig.

- Jeg måtte godt nok holde en pause på omkring 25 år, men for nogle år siden tog jeg det op igen og jeg har kørt en del race hos MG Klubben på Sjælland. Men jeg kørte i min Triumph Herald og det blev der altså set lidt skævt til. Så jeg var nødt til at anskaffe mig en MG, siger Dirch Glad.

Så hjem kom bilen fra Lolland og selv om den ved første øjekast ikke var en drømmebil, havde den mange gode dele, og efter 5-600 timers puslen på værkstedet, kom den med på racerbanen og i 2018 og igen i 2019 kunne Dirch Glad kører hjem fra MG Klubløbet med mesterskabspokalen.

Kommer også på søndagstur

MG Midget er en utrolig populær sportsvogn, der i sin tid blev produceret som en billig sportsvogn, som alle kunne få råd til.

Dirch Glads MG Midget bruges ikke kun til at kører racerløb i. Han bruger den skam også til at køre madpakketure.

Dirch Glad har brugt mange timer på den lille rappe sportsvogn.

- Jeg er med i fem forskellige veteranbilsklubber og kører også når det regner, selv om det er en åben vogn. Jeg kører rigtig mange madpakketure og ud i sommerlandet efter is, så det er en bil, der bliver brugt rigtig meget, siger Dirch Glad.

Men raceløbene er alligevel det, han brænder mest for.

- Det giver et adrenalinkick at køre ræs, som jeg kalder det. Og så er det superspændende selv at opgradere bilen, så den får de bedste køreegenskaber og den stærkeste mortor, så man kan smutte udenom alle de andre og hive pokalen hjem, slutter Dirch Glad.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk