23. februar 2020
Onsdag er der patchwork på programmet i Det gamle Posthus. Margrethe Thorup, th og Bitten Pedersen, tv er faste deltagere. Foto: Charlotte Koefoed
gallery icon

Se billedserie

Onsdag er der patchwork på programmet i Det gamle Posthus. Margrethe Thorup, th og Bitten Pedersen, tv er faste deltagere. Foto: Charlotte Koefoed
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Det gamle Posthus er for alle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det gamle Posthus er for alle
Ugebladet Vestsjælland - 31. oktober 2019 kl. 09:59
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

For nylig fik Søren Beierholm mere tid til at hjælpe fru Kirsten, der er formand for Det gamle Posthus i Ruds Vedby, fordi han gik på pension.

Tiden har han og en gruppe andre frivillige brugt på at renovere huset. Blandt andet er der blevet malet overalt, der er lagt nye gulve, køkkenet er shinet op og en væg er blevet lavet om til en halvvæg, så hele det store rum i stueetagen hænger meget bedre sammen.

- Det er blevet virkelig godt, mener Bitten Pedersen, der ligesom Margrethe Thorup flyttede til Ruds Vedby for omkring otte år siden. De kom fra henholdsvis Roskilde og Nordsjælland og begge fandt på at kigge ind i Det Gamle Posthus.

Billede

Det sociale er en vigtig del af Det gamle
Posthus. Man samles om en kop kaffe
og lidt hjemmebag. 


- Det er alle tiders. Jeg er blevet taget utrolig godt imod og har fået mange venner, så det er en god måde at komme ind i et nyt lokalsamfund på og skabe nye relationer, siger Bitten Pedersen.

Mange aktiviteter

Det gamle Posthus er en selvejende institution, der blev stiftet i 1996, hvor en gruppe frivillige købte huset og begyndte at lave aktiviteter i huset. I 2013 kom den ny bestyrelsen til, og stedet kom til at hedde Hyggekrogen, men nu er navnet ændret til Det gamle Posthus.

Fakta
  • Det gamle Posthus har åbent fire dage om ugen.
  • Alle er velkomne.
  • Det koster 200 kroner om året af være medlem.
  • Der er åbent hus efter nytår, hvor alle kan komme ogopleve huset.
  • Der er pt 44 aktive brugere af huset.

En mandag om måneden er der læsekreds, hvor man læser en bog og efterfølgende debattere bogen. Tirsdage er der socialt samvær og malergruppe, onsdage er der patchwork og yoga og torsdage er der kreahold, hvor man kan komme og lave lige hvad det skal være.

- Uanset hvilket hold man kommer på, er det sociale vigtigt og vi hygger os meget sammen. Og alle kan være med. Det koster 200 kroner om året og en ti´er til kaffekassen, siger Margrethe Thorup.

Gerne flere og yngre medlemmer
Lige nu er der 44 aktive brugere af Det gamle Posthus, men man kan sagtens være flere.

- Vi vil især gerne have yngre medlemmer, for her er plads til alle og man er velkommen. Også hvis man har brug for hjælp til at sy eller strikke et eller andet, pointerer Bitten Pedersen.

Man er også meget velkommen til at komme med nye ideer til hold i huset og som medlem af huset er det muligt at leje lokalerne til andre formål.

Hvert år er der et åbent hus arrangement, hvor alle er velkomne. Næste gang er i januar.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk