24. maj 2020
Poula Hansen er 89 år, men fylder 90 til februar. Hun bliver den 7. november fejret på Niløse Skole for hendes 70-årige virke som gymnastikinstruktør.  Billedet er fra en tidligere lejlighed, hvor Poula Hansen underviser i seniorgymnastik. Foto: Charlotte Koefoed
gallery icon

Se billedserie

Poula Hansen er 89 år, men fylder 90 til februar. Hun bliver den 7. november fejret på Niløse Skole for hendes 70-årige virke som gymnastikinstruktør. Billedet er fra en tidligere lejlighed, hvor Poula Hansen underviser i seniorgymnastik. Foto: Charlotte Koefoed
Foto: charlotte koefoed
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Det første damemenneske, der havde mandehold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det første damemenneske, der havde mandehold
Opdateret 01. november 2019 kl. 14:13
Ugebladet Vestsjælland - 01. november 2019 kl. 10:59
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Poula Hansen er født i Sæby ved Tissø og boede størstedelen af sin barndom i Brandsmark ved Bjernede.

At hun skulle blive så fuldstændig bidt af gymnastikken lå ikke i kortene, men som 13-årig læste Poula Hansen om Gerlev Idrætsefterskole og det gav hende blod på tanden og et mål at gå efter. Derfor sparede hun op af de penge, hun tjente rundt om på egnens gårde og som 19- årig havde hun sparet penge nok op til at komme på Ollerup Gymnastikhøjskole.

- Her blev jeg for alvor bidt af gymnastikken og vidste, at dét her, det er lige mig, griner Poula Hansen, der i dag er 89 år og stadig aktiv som instruktør og træner. Sidste år blev hendes mangeårige indsats hædret af Sorø Kommune, hvor hun fik Årets Lederpris.

Fra pigehold til mandgymnastik

Det første hold, der havde gavn af Poula Hansens smittende glæde ved gymnastik og idræt, var et pigehold og et hold motionsdamer i Nyrup ved Stenlille. Senest har Poula Hansen været med til at starte Sampladsen i Dianalund, som er udendørs træning for alle.

Men skal hun pege på et højdepunkt, er hun ikke i tvivl.

- Jeg var det første damemenneske, der fik et mandehold i gymnastik og det var helt utrolig, hvad de mænd kunne. Det var i Dianalund og jeg kunne få de mænd til alt. Det er sådan, at mænd ikke tænker så meget på, hvordan de tager sig ud, de kaster sig bare ud i øvelserne, mens kvinder er mere tilbageholdende, ler Poula Hansen.

charlotte koefoed

Poula Hansen er stadig aktiv. Hun har 10
hold, 
selv om hun er 89 år.


Stadig aktiv med gymnastikken

Hun er stadig aktiv med flere forskellige hold, blandt andet med seniorgymnastik i Niløse Idrætsforening. Og det er da også i Niløse, hendes 70-årige virke skal fejres torsdag den 7. november.

- Vi er utrolig stolte over vores Poula og alt det hun har gjort og stadig gør for idræt og gymnastik. Derfor har vi inviteret til reception på Niløse Skole, hvor vi vil fejre Poula Hansen, fortæller Ole Vorre, der er suppleant i bestyrelsen i Niløse Idrætsforening.

Nu er det igen muligt at komme på restaurant. Har du savnet at gå ud og spise?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk