21. november 2017
Man kan opleve belgiske heste trække en kartoffeloptager til åbent hus på Landbrugsmuseet Fløjgården i weekenden den 15. og 16. juli. Arkivfoto
Man kan opleve belgiske heste trække en kartoffeloptager til åbent hus på Landbrugsmuseet Fløjgården i weekenden den 15. og 16. juli. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dengang hesten var landmandens traktor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dengang hesten var landmandens traktor
Ugebladet Vestsjælland - 11. juli 2017 kl. 07:43
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Èn gang om året har Landbrugsmuseet Fløjgården ved Dalby åbent hus, hvor man kan komme og se de store belgiske heste i arbejde. Det har man gjort i over 25 år og der er også mulighed for at se gamle traktorer i funktion for tærskeværk, harve og andre redskaber. Arrangementet plejer at være meget velbesøgt, og gæsterne kommer til at opleve selvbindere trukket af et tre-spand belgier, kartoffeloptagere, hakkelsesmaskiner og hesteomgangen, hvor man blandt andet tærskede.

Veterantraktorer kan man se for et Nordsten tærskeværk, hvor der tærskes neg, og i marken, hvor der harves. En briketpresse vil også være i funktion.

Arbejdende værksteder
Smedene har tændt op i essen, og der arbejdes dagen lang med udførsel af forskellige opgaver.

Man kan også opleve, hvordan reb blev lavet, sligesom der spindes og kartes til åbent hus arrangementet.

Vagn Kildsig er til stede med en levende bifamilie, og fortæller om biavl, om hvad der foregår i bifamilien året igennem, og om hvilke handelsprodukter, der er baseret på biernes produktion af honning, pollen, propolis og voks.

Sadelmager Eya Andersen kommer lørdag og viser sit alsidige arbejde med læder. Kunstner Alan Waring er til stede med skitseblokken, hvor han tegner belgiske heste, men han medbringer også et udvalg af sine unika værker i stentøj.

Der er desuden mulighed for »ponyridning« med de store belgiske heste, og der er mulighed for at få en køretur i hestevogn forspændt et to-spand belgiere.

Det er muligt at købe en forfriskning som øl, vand, is, pølser, kaffe, te og kage.

Der er åbent begge dage fra klokken 10 til 16, og adressen er Dalbyvej 66, Gørlev.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk