24. januar 2019
Kåre Johannessen ser nærmere på historiens fordrejninger, omskrivninger, fortielser og rene og skære løgne.
Kåre Johannessen ser nærmere på historiens fordrejninger, omskrivninger, fortielser og rene og skære løgne.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Den løgnagtige historie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den løgnagtige historie
Ugebladet Vestsjælland - 06. januar 2018 kl. 16:10
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er en kendt sag, at det er sejrherren, der skriver historien. Det gælder fra de ældste tider til i dag. Når man betragter den vestlige verdens historie kan man undre sig over, hvordan fortidens mennesker dog har kunnet tro på de utroligste ting, blot fordi de stod i historiebøgerne - men er vi i virkeligheden ret meget bedre i dag?

Kåre Johannessen ser nærmere på nogle af de fordrejninger, omskrivninger, fortielser og rene og skære løgne, der gennem tiden er lykkes at gøre til urokkelige sandheder i offentlighedens øjne. Historiens helte får et eftertrykkeligt hak i tuden - og en enkelt skurk eller to får måske også en slags oprejsning.

»Stand-up« historiker
De fleste kender Kåre Johannessen fra TV, hvor han deltager i den populære Historie Quiz på DR tv. I en årrække var han tillige museumsinspektør på Middelaldercentret i Nykøbing Falster, ligesom han har være leder af Vikingeborgen Trelleborg ved Slagelse. Han har desuden lavet en lang række programmer på TV2 Øst om historiske lokaliteter i Region Sjælland.

Som foredragsholder er Kåre Johannessen kendt for at fortælle levende og underholdende, og han hører til den gruppe mennesker, der har den helt unikke evne, at fortælle så man nærmest kan se tingene ske foran sig. Det er ikke uden grund, at han også bliver kaldt for »stand-up historiker«, og det er han stolt af!

Billetter via kalundborgbib.dk
Foredraget finder sted torsdag d. 18. januar kl. 19 i Svebølle Kvik Bibliotek, der deler lokaler med Svebølle Aktivitetscenter, Centervej 13 i Svebølle.

Billetter kan købes via www.kalundborgbib.dk.

Borgere i Svebølle og omegn kan få hjælp til billetkøb af Olav Rye Hintze fra Svebølle Biblioteksgruppe.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk