15. august 2020
Den levende julekalender afviklet for 15. gang i år i Terløse Kirke. Privatfoto
Den levende julekalender afviklet for 15. gang i år i Terløse Kirke. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Den levende Julekalender

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den levende Julekalender
Ugebladet Vestsjælland - 20. november 2019 kl. 10:59
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Dianalund: For 15. gang løber Den levende Julekalender af stabelen i Tersløse Kirke i december. Organist Lea Daescu fik ideen i 2005.

Hver dag præcist klokken 16.24 er der mulighed for, for små og store, at opleve en halv times stilfærdig advents-sansning med små overraskelser undervejs, før man til sidst forlader kirken med et stykke mundgodt, som deles ud ved udgangen.

Julekalenderen er blevet et samlende midtpunkt i sognet i december måned. Et tilløbsstykke for mange mennesker. For rigtig mange må opleve den levende julekalender inden juleaften.

På hverdagene mandag, tirsdag, onsdag og torsdag samles sognets små og store i våbenhuset, hvor der er anbragt en himmelborg med luger der kan åbnes.

Der ringes på trianglen
Præcist på mørknings-tidspunktet klokken 16.24 ringes der med en lille triangel, og dagens luge åbnes. Herfra tages en af julens figurer: en hyrde, en vismand, en engel, Josef eller Maria, med ind i selve kirken. Der er kun levende lys i kirkerummet, og der høres stilfærdig musik.

Overraskelser
Den næste lille halve time er fyldt med overraskelser. De kan være musikalske, dramatiske, fortællende, - alt sammen ud fra det tema, der er valgt som årets.

I år er temaet Kristusbilleder. Annette Olsen, tidligere sognemedhjælper, har kreeret 24 tekstil-bannere til ophængning på kirkebænkenes gavle. Alle bannerne har billeder der fortæller om Kristus som motiv: Rosen, kongen, hyrden, hvedekornet med videre.

På den måde beskrives og sanses det i løbet af december, hvem det er vi venter på julenat.

Rigtig mange i lokalområdet er medansvarlige for arrangementet, hvad enten det gælder musik, oplæsning eller åbning af dagens luge i julekalenderen.

Om mandagene er der mulighed for at bestille kirkebilen ved at ringe på 57 83 35 57 senest fredag klokken 12.

Hjælp børn i Nordkoerea
Hvert år har sit særlige indsamlings-projekt.

I år gælder det hjælp til børn i Nordkorea, der lever under ekstreme forhold med blandt andet sult til følge.

Menighedsrådet og Julekalender-udvalget byder velkommen til Tersløse Kirke, første gang 2. december og finalen på julekalenderen, hvor Tersløse Kirkes Børne- og Ungdomskor medvirker, finder sted 19. december, hver dag kl. 16.24.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk