25. september 2021
Repair Cafe Høng består af Tom Grønbæk, Kirsten kraul, Henning Vingborg, Ib Wolder, Leif Jacobsen, Mogens Dyhr-Nielsen og Jette Frandsen og Ole F. Jensen. De to sidstenævnte var forhindrede i at stille op til fællesfotografering. Foto: Charlotte Koefoed
gallery icon

Se billedserie

Repair Cafe Høng består af Tom Grønbæk, Kirsten kraul, Henning Vingborg, Ib Wolder, Leif Jacobsen, Mogens Dyhr-Nielsen og Jette Frandsen og Ole F. Jensen. De to sidstenævnte var forhindrede i at stille op til fællesfotografering. Foto: Charlotte Koefoed
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: De reparerer det, du ellers ville smide ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De reparerer det, du ellers ville smide ud
Ugebladet Vestsjælland - 23. juli 2021 kl. 06:52

Otte friske mænd og kvinder i deres bedste alder har rottet sig sammen i kampen mod forbrugerismen og stiller nu deres færdigheder til rådighed i det, de kalder Repair Cafe Høng. Konceptet er ikke nyt i Danmark, men helt spritnyt i Høng.

- Jeg fik en god ide efter at have læst om Repair Cafe et eller andet sted, nemlig at starte en her i Høng, fortæller Henning Vingborg.

Han prikkede et par af sine venner og bekendte på skulderen og mandag den 23. august er der reception for at fejre, at man kan få repareret sine ting, ganske gratis, i Høng.

- Vi har første rigtige åbningsdag onsdag den 25. august fra klokken 14 til 17 og vi håber borgerne vil tage godt i mod tiltaget og bruge os, siger Henning Vingborg.

Ingen garantier

I teorier er det alt muligt, der kan repareres. Tøj, tasker, smykker, legetøj, lamper, mindre husholdningsmaskiner, elektronik, radioer og meget andet.

- Både Leif og jeg er uddannede radiomekaniker, så vi har jo haft med en del at gøre i vores tid på arbejdsmarkedet, siger Tom Grønbæk.

Og selv om alle på holdet har kompetencer på forskellige områder, gives der ingen garantier.

- Vi kan jo ikke rigtig love noget, men vi vil forsøge vores bedste for at reparere de ting, folk kommer ind med, siger Henning Vingborg.

Repair Cafe Høng har søgt om lokaler og fået nogle rum på førstesalen i Foreningernes Hus i det tidligere rådhus i Høng. Her har de indrettet sig og med 50.000 kroner fra Velux Fonden og 5000 kroner fra Høng Lokalråd, har man indkøbt forskelligt værktøj.

Som udgangspunkt er det gratis at få repareret ting og sager, men skal der reservedele til, skal man selv købe dem.

- Vi håber på, folk vil tage godt imod vores cafe og være med til at forlænge levetiden på de ting, de har. Vi skal af med den her -køb-og-smid-væk-kultur, der har præget samfundet i mange år, slutter Henning Vingborg.

Repair Cafe Høng har åbnet den sidste onsdag i hver måned mellem klokken 14 og 17.

Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk