24. juli 2019
Kaare Johannesen vil blandt andet fortælle om danske deltagere i Første Verdenskrig og om deres hverdag i mudrede skyttegrave.
Kaare Johannesen vil blandt andet fortælle om danske deltagere i Første Verdenskrig og om deres hverdag i mudrede skyttegrave.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Danskerne og den store krig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danskerne og den store krig
Ugebladet Vestsjælland - 10. marts 2019 kl. 16:56
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den kendte historiker Kaare Johannesen sætter fokus på Første Verdenskrig - den store krig 1914-18 - i Vinde Helsinge Forsamlingshus.

Vinde Helsinge Forsamlingshus og projekt Liv i Forsamlingshusene har inviteret Kaare Johannesen til at fortælle om Danskerne og den første verdenskrig. Det sker mandag den 18. marts klokken 19-21 på adressen Vinde Helsingevej 13A.

I Danmark har Den Store Krig i 1914-18 stået i skyggen af den Anden Verdenskrig, fordi vi var neutrale i 1914-18. Men i virkeligheden har Første Verdenskrig haft langt, langt større betydning - og ramte langt flere danskere, idet 25-30.000 dansksindede sønderjyder var indkaldt til den tyske hær.

I foredraget ses der nærmere på krigen, dens myter og fakta, dens årsager og dens store konsekvenser helt op i vores egen tid - og der ses også nærmere på nogle af de danske deltagere, deres oplevelser og hverdagen i de mudrede skyttegrave. Desuden er der mulighed for at se nærmere på et bredt udvalg af tidens våben og udstyr.

Billetprisen til foredraget i Vinde Helsinge Forsamlingshus er sat til 80 kroner, som inkluderer kaffe og kage.

- Frist for bestilling af billetter er den 15. marts, men det anbefales at være hurtigere ude, da Kaare Johannesen er meget populær og efterspurgt, nævner faglig koordinator Stine Veisegaard.

ur

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk