15. december 2018
Niels Erik Bjerg har over 100 forskellige krukke i syv-otte forskellige størrelser. Her er en af de store, som står ved Amphora butikken ved Munke Bjergby
Niels Erik Bjerg har over 100 forskellige krukke i syv-otte forskellige størrelser. Her er en af de store, som står ved Amphora butikken ved Munke Bjergby
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Danmarks største udvalg af terracotta krukker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danmarks største udvalg af terracotta krukker
Ugebladet Vestsjælland - 17. april 2018 kl. 03:43
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Amphora har lige holdt 15 års fødselsdag som forhandler af de store, flotte terracotta-krukker, som Niels Erik og Susanne Bjerg selv importerer fra Kreta.

- Vi har Danmarks største udvalg. Det tør jeg godt love. Og vores krukker kan tåle frost. Det tør jeg også love, griner Niels Erik Bjerg, der i 15 år har været forhandler af de fantastiske krukker, som han selv importerer direkte fra landsbyen Thapsano, der ligger tæt på Knossos på Kreta.

Historien begyndte egentlig fordi parret under en ferie i Sønderjylland endelig fandt nogle terracotta-krukke, de kunne lide.

- Og hvis vi kan lide dem, er der sikkert også andre, der kan, mente parret. De fik nemlig tilbudt at blive importør, og slog til med det samme.

- Terracotta-krukker har jo været moderne i 4000 år, og er det stadig. Det er klassiske krukker, der i sin tid tjente et formål. For eksempel til opbevaring og transport af forskellige ting som vand, olie, oliven og meget andet, fortæller Niels Erik Bjerg.

Stort udvalg
Der findes et væld af forskellig krukker og størrelser hos Amphora, som Niels Erik Bjergs firma hedder.

Han har gennem årene solgt over 50.000 krukker, som sårt og pryder haver landet over.

- De tåler frost og er hårdt brændt og utrolig smukke. Man kan jo bruge dem til mange formål, men de fleste bruger dem til at plante blomster i eller til at lade blomster gro op af. Vi sælger også potteskår, som folk bruger til bedafgrænsning, siger Niels Erik Bjerg.

Amphora har åbent hver weekend og efter aftale på hverdage.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk