8. august 2020
Holbæk Garden går igen i år i spidsen for det store roelygteoptog i Gørlev, når byens juletræ skal tændes fredag den 29. november. Foto: Charlotte Koefoed
gallery icon

Se billedserie

Holbæk Garden går igen i år i spidsen for det store roelygteoptog i Gørlev, når byens juletræ skal tændes fredag den 29. november. Foto: Charlotte Koefoed
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Danmarks største roelygteoptog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danmarks største roelygteoptog
Ugebladet Vestsjælland - 22. november 2019 kl. 11:59
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fredag den 29. november tændes der juletræer i mange danske byer. Det sker også i Gørlev, men her i byen har man en særlig tradition, der stammer tilbage fra dengang, byen havde en aktiv og driftig sukkerroefabrik, nemlig med et roelygteoptog.

Forud for roelygteoptoget har alle byens børn kunne hente roer hos Xl-Byg og Rema, roer, der er sponsoreret af Søren Kærsgaard Nielsen, Gørlev.

Herefter gælder det om at lave den fineste roelygte, gerne med en masse udsmykning og tage den med fredag den 29. november klokken 17 til Gørlevhallen, hvor optoget begynder.

Holbæk Garden, Vestsjællands Brandvæsen, og De grønne Pigespejdere vil gå med i det festlige optog, der når frem til Bytorvet omkring klokken 17.30.

Vel fremme på Bytorvet, skal julemanden op i brandvæsnets store kran og lysene på byens imponerende juletræ skal tændes.

I år er det Berit Westi, leder af Hobitten, der skal holde årets juletræstale.

Gavekort til de fem bedste roelygter

Når lysene på træet er tændt og juletalen holdt, er der gløgg til de voksne, som Sparekassen Sjælland i Høng sørger for. Der er også sodavand og slikposer til børnene og mens der summes lidt rundt, går spejderne rundt og finder de flotteste lygter, hvorefter de fineste fem roelygte-fremstillere kaldes op og får hver et gavekort på 200 kroner til Gørlev Handelsstandsforening.

Når klokken er 17.45 vil Holbæk garden igen gå en tur i byen, hvor de ender hos XL Byg.

Alle er velkomne.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk