25. september 2021
Daniel Hassø, tv, er mekaniker og indehaver af Hassø Auto, mens Hans Erik Hassø, er indehaver af Hassø Maskinteknik. Far og søn deler værksted på Helenevej 4 i Høng. Foto: Charlotte Koefoed
gallery icon

Se billedserie

Daniel Hassø, tv, er mekaniker og indehaver af Hassø Auto, mens Hans Erik Hassø, er indehaver af Hassø Maskinteknik. Far og søn deler værksted på Helenevej 4 i Høng. Foto: Charlotte Koefoed
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Daniel skiftede postjakken ud med et svendebrev

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Daniel skiftede postjakken ud med et svendebrev
Ugebladet Vestsjælland - 08. juli 2021 kl. 14:52

Daniel Hassø har lige taget motoren ud af den sorte Volvo fra 2008. En ny, brugt, motor står klar, og skal sættes i bilen i morgen, så kunden igen kan komme ud og køre.

- Nogen gange kan det bare godt betale sig at skifte motor, andre gange ikke. Derfor taler jeg altid med kunden om, hvad der kan svare sig, i stedet for at bare skifte alt til nyt. Jeg synes, det giver mening af finde den bedste løsning. Det tror jeg, der kommer flest tilfredse kunder ud af, smiler Daniel Hassø, der blev udlært mekaniker i januar i år.

Den 35 - årige mekaniker blev nemlig, efter 12 år som postbud, voksenlærling og var to år i skolepraktik i Slagelse og kom derefter i lære hos Boll og Søn i Kalundborg.

- Jeg har været postbud i 12 år, men måtte finde på noget nyt, så det blev mekaniker, og jeg har den store fordel, at min far i forvejen havde et værksted på Helenevej 4 i Høng, som jeg kunne rykke ind i, og hvor der i forvejen stod en lift. Det var helt perfekt, fortæller Daniel Hassø.

Han servicerer og reparerer alle biler, gør klar til syn, kører til syn med bilen, skifter sliddele og alt det, der nu hører til biler.

- Selv om jeg ikke er et mærkebestemt værksted, så holder bilen, uanset mærke, sin fabriksgaranti, når den serviceres her. Det er der mange, der ikke er klar over, siger Daniel Hassø.

Far og søn deler værksted

Som nævnt deler Daniel Hassø værksted med sin far, Hans Erik Hassø. Han driver Hassø Maskinteknik, hvor han sælger reservedele til maskiner fra Vilhelm Pedersen Maskinfabrik i Høng, hvor han arbejdede i 40 år.

- De sidste år var i Slagelse, hvor fabrikken lå til den lukkede. Jeg startede, i Næstved, sammen med en anden et firma, hvor vi netop servicerede og solgte reservedele til gamle VP maskiner. De står over hele landet, ja over hele verden. Vi lukkede ned for et par år siden og jeg fandt lokalerne her på Helenevej og startede for mig selv, med samme koncept som i Næstved. Og det er en helt fornuftig forretning. Jeg har rejst i mange lande for at servicere maskiner og jeg kan snildt dele værkstedet her med Daniel, fortæller Hans Erik Hassø.

Han rejser over det meste af Europa, Østeuropa og Norden, men ved, at der findes VP maskiner så eksotiske steder som i Afrika, Egypten og på Maldiverne.

Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk