20. januar 2021
Cafe Tid er indrettet med loppefund og gamle møbler, der giver stedet en helt speciel charme. Lone Krause er kvinden bag. Foto. Charlotte Koefoed
gallery icon

Se billedserie

Cafe Tid er indrettet med loppefund og gamle møbler, der giver stedet en helt speciel charme. Lone Krause er kvinden bag. Foto. Charlotte Koefoed
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Cafe Tid er kommet godt fra start

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Cafe Tid er kommet godt fra start
Ugebladet Vestsjælland - 13. juli 2020 kl. 15:59
Af Charlotte Koefoed

Lone Krause er kvinden bag Cafe Tid, som ligger på Hovedgaden 47 a i Stenlille. Cafeen er ret specielt indrettet, for man skal nemlig ind ad døren til venstre for at bestille kaffe og kage, mens man skal ind ad døren til højre for at komme ind i det hyggelige cafelokale, der er indrettet med genbrugsmøbler og loppefund.

arrow Læs også: Se på flotte amerikanerbiler

- Det ved folk godt. De kan huske det fra tidligere cafeer, der har ligget her, griner Lone Krause.

Hun kommer oprindeligt fra Københavnsområdet og er i sin tid uddannet på Suhrs Seminarium, har været kantineleder og kok på en efterskole på Samsø, og har senest været 12 år i Maribo, hvor hun også blev involveret i et kulturhus/biografklub.

- Nu har jeg været seks år i Stenlille og drømte om egen cafe. Corona udskød åbningen, men nu har jeg været i gang siden 10. maj og folk har taget utrolig godt imod mig her i byen, siger Lone Krause.

Hun viser rundt på stedet, hvor der er 24 pladser i cafeen, mens der i gårdhaven er 10 pladser.

Lone Krause serverer kaffe og hjemmebag i Cafe Tid i Stenlille.

Ideelt, hvis man for eksempel er på cykeltur langs Istidsruten, der går lige igennem Stenlille. Eller er på tur til de mange loppe- og genbrugsbutikker, som man har både i Stenlille og Dianalund.

Ikke kun en cafe

Cafe Tid er ikke blot en cafe med lækre kaffevarianter, salg fra lokale producenter, småkager og hjemmebagte boller, samt mad torsdag og fredag i juli måned, i august kun om fredagen, men huser også forskellige sociale tiltag.

- Jeg ringede til sundhedsplejersken for at høre, om hun ville hjælpe mig med at komme i kontakt med de forældre, der er på barsel, og det tilbud tog hun imod med kyshånd. Så nu har jeg mødregrupper på besøg en gang om ugen, der er brætspil en gang om måneden, garnaften for nørkleglade og jeg er på vej med en kvindegruppe, remser Lone Krause op.

Der er skiftende udstillinger i Cafe Tid.

En gruppe, der alle lider af fibromyalgi har også valgt Cafe Tid som deres mødested, hvor de kan snakke og udveksle erfaringer, og kravet fra Cafe Tid er, at man køber noget i cafeen, når man mødes.

Cafe Tid har åbent alle hverdage undtagen mandag. Du finder flere informationer på facebook eller på hjemmesiden.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk