12. juli 2020
Brugsen byggede i 1980 en helt ny brugs på den bare mark ved siden af Wittrock. Den stod klar til brug 1. oktober. Foto: Lokalhistorisk Forening Høng
gallery icon

Se billedserie

Brugsen byggede i 1980 en helt ny brugs på den bare mark ved siden af Wittrock. Den stod klar til brug 1. oktober. Foto: Lokalhistorisk Forening Høng
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Brugsen flytter ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brugsen flytter ud
Ugebladet Vestsjælland - 23. juni 2020 kl. 19:59
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Høng Brugs var en forretning i rivende udvikling, og med tiden blev pladsen på Hovedgaden 16 for trang. Ikke mindst manglen på parkeringspladser ved forretningen på Hovedgaden var et problem.

Det blev derfor besluttet at flytte til udstykningen på Centervej, hvor isenkræmmer Wittrock allerede havde bygget en ny, stor isenkrambutik.

På Centervej opførte Brugsen i 1980 et nyt stort supermarked med kiosk, delikatesse- og slagterafdeling og med hele fire kasseapparater. Samtidig blev der etableret et OK benzin-anlæg ud mod Centervej. Senere kom der også en flaskeautomat til. Brugsen opførte både et supermarked med en mindre tilbygning, hvor Sparekassen SDS lejede sig ind.

Høng Centret

Driftige forretningsfolk i Høng kunne se mulighederne og potentialet på Centervej, og i 1988 kunne Høng Centret indvies med hele syv nye forretninger.


Den 1.oktober 1980 åbnede Brugsen et nyt supermarked ved Centervej. Brugsen har siden 1990 heddet SuperBrugsen. Foto: Hans Vilhelm Nielsen, Ugebladet Vestsjælland

Det var noget af et tilløbsstykke, folk kom langvejs fra for at se og handle i det nye forretningscenter.

Der var mange nye tiltag, som kom kunderne til gode. Blandt andet blev der afholdt modeshows på centertorvet, og der var hvert år fødselsdagslagkage. En tradition, der stadig holdes i hævd. Lagkagen blev fremstillet af medlemmer af Høng Husmoderforening, nu Aktive Kvinder.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk