30. maj 2020
Et af billederne man kan se på udstillingen i Borgerhuset. Privatfoto
Et af billederne man kan se på udstillingen i Borgerhuset. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgerhuset fyldt med malerier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgerhuset fyldt med malerier
Ugebladet Vestsjælland - 20. september 2019 kl. 16:59
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Torsdag den 26. september fra klokken 14 til 15 holder Borgerhuset fernisering på værker af Jytte Malmborg og Christian Lorentzen, samt malerier udlånt af Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutik i Sorø samt Folkekirkens Nødhjælps butik i Dianalund. Hele Borgerhuset er fyldt med malerier.

Jytte Malmborg er vokset op på Møn og var allerede som barn meget glad for at tegne og male, men på grund af travlhed med skolegang, fritidsjob, uddannelse og andre interesser, blev det ikke til så meget med at dyrke billedkunst.

Først da jeg i 2006 gik på efterløn, blev der tid til at dyrke min store interesse for at male billeder.

Det er blevet til rigtig mange malerier i de forløbne år, og på udstillingen ses nogle eksempler på resultatet af mit arbejde. Nogle billeder er malet efter model, men de fleste er fri fantasi. Nogle er malet med pensel, mens der til andre er brugt spartel.

Christian Emil Frovin Lorentzen er født på Lolland i 1949. I det tidlige efterår 2017 var han ude for et uheld, der bevirkede, at han han hidtil havde beskæftiget sig med.

- En dag da jeg sad og tegnede med mine børnebørn sagde en af dem: Farfar du tegner da godt. Min svigerdatter foreslog at jeg skulle begynde at tegne og male, fortæller Christian Lorentzen.

En nat i april 2018, fandt han en æske Oil Pastel farver i børnebørnenes legeskab. Ved hjælp af opslag på Internettet fik han ide og vejledning til sit første billede. Inspirationen i dag hentes blandt andet i parafrasekunst og stunder, hvor han tegner og lægger farver på sammen med børnebørnene. De har vist ham vejen til reel kunst og viser umiddelbare levende tegninger og billeder.

Udstillingen vil være at se indtil året er omme. Der er gratis adgang mellem kl. 8 og 22 til udstillingen.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk