26. juni 2019
Mandag morgen lå sneen tykt på fortorvene i Ruds Vedby og gåbussens deltagere blev inden døre og lavede stolegymnastik. Foto: Charlotte Koefoed
gallery icon

Se billedserie

Mandag morgen lå sneen tykt på fortorvene i Ruds Vedby og gåbussens deltagere blev inden døre og lavede stolegymnastik. Foto: Charlotte Koefoed
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Alle er velkomne i gåbussen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Alle er velkomne i gåbussen
Opdateret 24. januar 2019 kl. 14:52
Ugebladet Vestsjælland - 21. januar 2019 kl. 15:41
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sorø Kommune frigav sidste år nogle midler til frivillighedstovholdere, som kunne sætte gang i forskellige initiativer.

Stinne Sømosegaard fra hjemmeplejen i Sorø Kommune arbejder med borgere i Ruds Vedby. Hun tænkte, det ville være en god ide at etablere en gåbus i stil med den, som har fungeret i Dianalund et års tid.

- Det første jeg gjorde, var at finde nogle frivillige, der ville være hjælpere og gå med, og da jeg havde fået fat i de to første frivillige, gik det meget nemt. Der meldte sig otte og det var det antal, jeg stilede imod siger Stinne Sømosegaard.

Hun får hjælp af Vivi Nielsen fra hjemmeplejen, men ellers er det de frivillige, der er med til at sætte gang i gåbussen.

Første tur blev gået mandag den 7. januar og udgangspunktet er Sognegården i Ruds Vedby. Her mødes man klokken 10 og så begiver man sig ud i byen på en lille rundtur.

Alle kan være med
Er man ikke så let til bens, kan man tage sin rollator med, og kniber det med at gå, kan man sagtens cykle.

- De frivillige hjælper og støtter undervejs, hvis det er nødvendigt, og vi tilpasser turen, så man kan gå kortere eller længere. Vi kan tage hensyn til den enkelte, siger Stinne Sømosegaard.

Efter man har været ude og gå, er der kaffe og kage i Sognegården, og det sociale er lige så stor en del af gåbussen, som selve gåturen.

- Første gang vi mødtes, var der to af deltagerne, der kiggede på hinanden og fandt ud af, der kendte hinanden fra skoletiden. De har nu genoptaget kontakten og tilbringer meget tid sammen, fortæller en af den frivillige hjælpere.

Og netop muligheden for at møde nye mennesker og danne nye relationer er en vigtig del at gåbussen.

Forleden mandag sneede det om morgenen og snedækket gjorde, at man blev inden døre og spillede bold og lavede stolegymnastik, men hvis det overhovedet er muligt, går man ud hver gang.

- Vi afpasser os efter vejret og deltagerne behov, slutter Stinne Sømosegaard

Alle er velkomne og gåbussen går hver mandag fra Sognegården klokken 10. Det koster et symbolsk beløb, der går til kage og kaffe-kassen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk