19. maj 2019
Der er åbnet på Lokalarkivet i Høng lørdag den 10. november, når man over hele landet markerer Arkivernes Dag. Samtidig præsenteres bogen Arkivernes Hjul.
Der er åbnet på Lokalarkivet i Høng lørdag den 10. november, når man over hele landet markerer Arkivernes Dag. Samtidig præsenteres bogen Arkivernes Hjul.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Åbent arkiv med bogudgivelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Åbent arkiv med bogudgivelse
Ugebladet Vestsjælland - 07. november 2018 kl. 03:43
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lørdag den 10. november er der i alle landets arkiver åbne døre for interesserede i lokalhistorie - også her i Høng, hvor Lokalhistorisk Forening og Arkiv står klar til at hjælpe med at grave historierne frem.

Samtidig bliver »Arkivernes Hjul 2018« udgivet med fortællinger fra alle Kalundborg Kommunes otte arkiver - noget redaktionsgruppen har set frem til og glædet sig til.

120 sider, rigt illustreret med tegninger, foto-kavalkader og fakta-beskrivelser, bl.a.

om virksomheder, der har skabt arbejdspladser og udvikling til området - før som nu.

Fortællingerne fra Høng-området drejer sig om Sæby Sygehus og Grav-øl-krigen i Solbjerg - en drabelig kamp, der foregik i 1795. Dronning Margrethes besøg på Røsnæs er også med, og hvorfor Røsnæspigernes garderobe skulle skiftes ud ved blandt andet ved giftermål.

I dagens anledning er der lavet et særtilbud på de to forrige bøger, så det samlet kan blive en rigtig god mulighed for at lære kommunes historie at kende.

Arkivar Christina L. Madsen vil være til stede og ser gerne, at man skriver eller ringer, hvis man har ønsker om arkivmateriale, så det kan være parat, når man kommer.

Lokalhistorisk Forening har sørget for en udstilling om togulykken i 1902, hvor et sporskifte ikke var lukket rigtigt, og naturligvis sørger de også for at have kaffen klar.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk