10. december 2018
Ole Hedelund Andersen, Løve Mølle, filialchef John Madsen fra Sydbank og Henning Vingborg, Løve Mølle, var en tur oppe på omgangen ved en af de karnapper, der skal udskiftes. Foto. Charlotte Koefoed
gallery icon

Se billedserie

Ole Hedelund Andersen, Løve Mølle, filialchef John Madsen fra Sydbank og Henning Vingborg, Løve Mølle, var en tur oppe på omgangen ved en af de karnapper, der skal udskiftes. Foto. Charlotte Koefoed
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 61.000 kroner til Løve Mølle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

61.000 kroner til Løve Mølle
Opdateret 22. februar 2018 kl. 09:04
Ugebladet Vestsjælland - 22. februar 2018 kl. 08:41
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når de sidste spåner er sat fast på møllekroppen og de to karnapper, som lige nu er ved at blive lavet hos Jørn Nilsson i Løve, har Løve Mølle brugt omkring 4,2 millioner i alt på at renovere den gamle hollandske mølle.

arrow Læs også: Sweethearts til Dianalunds forårsfest

Man har fået nye vinger, møllehatten og vindrosen er renoveret, der er kommet nye saksbjælker, og udvendig er der også sket en hel del.

Man har fået skiftet alle spånerne, undtagen dem, man kan nå fra omgangen, som i øvrigt også er renoveret, og så skal de to karnapper, der fungerer som udgang til omgangen renoveres.

Sidste etape af den store renovering koster 550.000 kroner og de sidste penge kom i hus onsdag, da filialchef John Madsen, Sydbank, der administrerer Trelleborgfonden, kom forbi med 61.000 kroner til projektet.

- Det var lige de penge vi manglede, så de faldt virkelig på et tørt sted, sagde Ole Hedelund Andersen.

Møller Henning Vingborg takkede også for pengene og kunne oplyse at i alt fire fonde har doneret i alt 500.000 kroner til projektet og de sidste 50.000 havde Løve Mølle selv skrabet sammen.

- Og hvornår bliver I så færdige med at renovere møllen?

- Ha, ha, ha. Vi bliver aldrig færdige. Vi kunne godt bruge en ny trappe op til højloftet og murværket har murbier og trænger til at blive fuget, så færdige bliver vi nok aldrig, griner Ole Hedelund Andersen og Henning Vingborg.

Sidste del af renovationen går i gang til foråret.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk