22. oktober 2020
Lars Kristian Larsen runder de 70 år med både el-installationsfirma og hobbylandbrug. Foto: Henrik Uhre-Prahl
Lars Kristian Larsen runder de 70 år med både el-installationsfirma og hobbylandbrug. Foto: Henrik Uhre-Prahl
Foto: Henrik Uhre-Prahl
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: - Jeg kan jo lide det

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Jeg kan jo lide det
Ugebladet Vestsjælland - 22. september 2020 kl. 15:02

Lars Kristian Larsen blev uddannet elektriker, for elektricitet var hans altoverskyggende interesse allerede fra barnsben. Han fulgte levende med, når lejlighed bød sig hjemme på gården hos sine forældre nær Hallenslev. Og han blev både uddannet elektriker og installatør, fik sit eget installationsfirma - men slap aldrig landbruget.

I dag, hvor han runder de 70 - det sker 24. september - bor han således på sin lille landbrugsejendom på Sæbyvej lidt nord for Høng. Her driver han som hobby sine 16 tønder land med roer og korn - og el-installationsfirmaet lever fortsat i bedste velgående.

- Jeg kan jo lide det og jeg ser ingen grund til at stoppe, hverken med det ene eller det andet, bare fordi jeg fylder 70, fortæller Lars Kristian Larsen med et skævt smil.

Han har den sorg fat hans hustru døde for fire år siden og han blev alene. Tanken med den relativt nye bolig efter mange år i hus i Høng var jo netop, at de to skulle have nydt deres tredje alder på gården.

- Men sådan blev det ikke. Og det er godt, at jeg har noget fornuftigt at tage mig til, siger han.

Allerede som skoleelev begyndte han i elektrikerfaget med at gå til hånde - dengang var der ikke noget der hed formel læreplads - hos Sv. Erik Nielsen i Gørlev. Var der skoleferie på programmet, så var Lars nede i elfirmaet.

Det endte med, at han som ung mand kom i lære og han valgte at udbygge svendebrevet med en el-installatøruddannelse for, som han siger, med papir på at være autoriseret el-installatør kan man mere.

Han arbejdede en årrække hos firmaer som Jensen & Nielsen, Kemp & Laurtitzen og var også med, da metroen i København skulle bygges. Men en dag kom hans chef - Ole Zwergius (med butik på hovedgaden i Høng) og spurgte, om han ville overtage firmaet i Høng.

Det havde Lars ikke set komme - men sådan blev det og siden har han drevet det med succes. I dag sammen med sin medarbejder Kim Andersen.

hup

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk