20. september 2020
Det gik vildt for sig, da drengene fra FreeRun slog saltomotaler over den lille kugle. Her er det Dennis Asp, der slår, hvad der må formodes at være en sidelæns salto.
gallery icon

Se billedserie

Det gik vildt for sig, da drengene fra FreeRun slog saltomotaler over den lille kugle. Her er det Dennis Asp, der slår, hvad der må formodes at være en sidelæns salto.
Foto: Søren Schaadt Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Parkour er den nye dille i Præstø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Parkour er den nye dille i Præstø
Ugebladet Sydsjælland - 17. oktober 2011 kl. 10:29
Af Søren Schaadt Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
PRÆSTØ: Det handler om at komme fra A til B, men det handler lige så meget om at få det til at se lidt fedt ud.

Sådan lød et af budskaberne, da parkourbanen ved Abildhøjskolen i Præstø forleden blev indviet. Her er det meningen, at børn og unge skal bevæge sig rundt mellem de forskellige forhindringer.

Til lejligheden var parkourudøvere fra FreeRun inviteret til at fremvise banen, hvilket undervejs fik publikum til at gispe og juble, da de slog saltomotaler og svingede sig over forskellige forhindringer på den nyanlagte bane.

- Det er noget, der er meget oppe i tiden. En græsrodsting, forklarer Mette Jørgensen, der er formand for skolebestyrelsen på Abildhøjskolen og den person, som har været tovholder på projektet. Oprindeligt kom idéen til en parkourbane fra eleverne i elevrådet på Abildhøjskolen. Og nu er der så samlet midler nok sammen, banen er bygget, og det fik børn og unge i massevis ud på banen, umiddelbart efter den var givet fri.
Måske lige så god en dag
Noah Griffiths på ni år var lige så imponeret som resten af de fremmødte over de to løbere fra FreeRun, der havde vist, hvad de kunne.

- Jeg ved ikke om jeg bliver så dygtig. Men måske en dag, forklarer Noah Griffiths, der har gået til springgymnastik i to år, hvilket er en god start på parkour.

- Det er tanken, at gymnastikforeningerne også skal bruge banen. Og flere gynastikinstruktører er blevet uddannet til inspiratorer (instruktørerne til parkour hedder inspiratorer, da udøveren selv må finde ud af, hvordan han/hun krydser en forhindring. Red.), forklarer Mette Jørgensen.
Hænger med hovedet nedad
- Det er en måde at prøve at få de unge til at røre sig og have det sjovt, forklarer hun. Og netop sjov, er også det Noah Griffiths har, da han bevægede sig rundt på banen.

- Jeg har prøvet det før. Det er sjovt, og jeg vil gerne lære mere, forklarer han. Inden han hænger sig med hovedet nedad i et af stativerne.

Også de lidt større børn dingler i armene i de forskellige stativer, der er blevet sat op. De svinger sig frem og tilbage og slutter gerne en serie sving af med en baglæns saltomotale. En af dem, der kan nogle tricks er Mikkel William Hansen fra Næstved.

- Jeg har trænet et hold på Næstved Ungdomsskole og elever fra Lundby Efterskole, lyder det fra Mikkel William Hansen, der fremviser en stor vabel midt på hånden, som et resultat af dagens leg.
Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk