27. maj 2020
35-årige Louise Roholte har på sine ti år som forfatter udgivet 12 bøger. De står alle på hylden hjemme på kontoret. De fleste er skrevet til piger i alderen ni til 14 år, men seneste udgivelse, »Evig Vinter«, er skrevet til et mere voksent publikum - og til begge køn.Foto: Niels Brande
gallery icon

Se billedserie

35-årige Louise Roholte har på sine ti år som forfatter udgivet 12 bøger. De står alle på hylden hjemme på kontoret. De fleste er skrevet til piger i alderen ni til 14 år, men seneste udgivelse, »Evig Vinter«, er skrevet til et mere voksent publikum - og til begge køn.Foto: Niels Brande
Foto: unknown
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: To års indsats bag ny spændende trilogi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To års indsats bag ny spændende trilogi
Ugebladet Næstved - 26. marts 2018 kl. 20:09
Af Niels Brande
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvad sker der, hvis vi lever som stammer i hver sin lille verden uden at kende til andre og en dag bliver tvunget til at mødes?

arrow Læs også: Mor og datter - og to gange forfatter

Forfatter Louise Roholte fra Næstved har efter ti år med pigebøger og ugebladsnoveller nu bevæget sig ud på nyt land med en eventyrlig trilogi om folkevandring og menneskelige træk.

»Evig Vinter« handler om fire folk, der lever i fire forskellige egne. Blandt andet skovfolket. Der er bare det problem, at vinteren har varet så længe, at den sidder fast, og det truer folkenes eksistens.

Heldigvis er skovfolket seje, og især den unge kvinde Ivalu træder i karakter med fysisk og mental styrke.

Det samme gør Anfred, der hører til søfolket, da hans stamme tvinges fra deres elskede, men bundfrosne sø.

Louise Roholte havde set tv-serien Hunger Games og drømte om at skrive noget, der kunne fange hende på samme måde, som serien havde gjort, men hun slog tanken ud af hovedet. Pludselig dukkede idéen til »Fire Folk« dog op.

- Jeg har aldrig været så grebet af en tanke før. Jeg kunne simpelthen ikke slippe den igen.

Det blev begyndelsen på fortællingen »Fire Folk«, og første bind, »Evig Vinter« udkom 26. februar i år som kulminationen på mere end to års arbejde.

Det er det hidtil største projekt for den 35-årige forfatter, og samtidig er det en fortælling, der skiller sig markant ud fra, hvad hun tidligere har skrevet.

Faktisk er hun ind imellem bange for, at hun aldrig kan få så god en idé igen.

- Det har været et stort sats fra min side, fordi jeg har skulle bruge meget tid, men jeg kunne simpelthen ikke lade være.

Forlaget har kategoriseret »Evig Vinter« som værende fra 16 år, da der er voldsomme scener i den, men Louise Roholte har ikke til hensigt at skræmme nogen. Hun forsøger blot at gengive et realistisk billede af verden som et sted med både liv og død.

- Vi er jo mennesker på godt og ondt uanset hvad.

»Evig Vinter« foregår i et nordisk landskab, og Louise Roholte har hentet inspiration i blandt andet Thy Nationalpark. Hendes mor, forfatteren Dorte Roholte, har sommerhus i nærheden, og Louise Roholte tog derop for at opleve naturen.

Karaktererne har også nordiskklingende navne. Nogle har hun ledt efter. Andre er kommet til hende.

Nilde, et af kvindenavnene i bind 1, dukkede eksempelvis op ved en X-factor-audition, som Louise Roholte så i tv. Om Nilde gik videre, husker Louise Roholte ikke, men hun noterede navnet.

Louise Roholtes to drenge, Anton på otte år og Alfred på seks år, har også fået plads i bogen. Seriens mandlige hovedpersoner hedder Anfred.

Når hun er ude i offentligheden, lægger hun mærke til mennesker og deres adfærd. Flere af bogens personer har karaktertræk fra forfatterens venner og bekendte, og hun er også selv med.

Til Ivalu, bogens ene seje hovedperson, har Louise Roholte fysisk taget udgangspunkt i sig selv som ung. Psykisk ligner de dog ikke hinanden. Ivalu er modig.

- Jeg er selv lidt en kujon.
Hun skriver lige nu på bind 3, mens bind 2 er til gennemsyn hos forlaget. Håbet er, at de begge udkommer inden den store bogmesse i København i november, men det er ikke, sikkert hun når det.

Hun kunne ikke have skrevet »Fire Folk« for ti år siden, mener hun. De ti år som forfatter har formet hende, og hun elsker det.

- Det har bekræftet mig i, at jeg elsker det, jeg laver. Jeg glæder mig hver dag til at stå op og skrive.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk