31. marts 2020
Mød Troels Boldt Rømer, formanden for Ungdommens Røde Kors, på mandag 24. februar, når han holder foredrag i Hørsholm Sognegård.
Mød Troels Boldt Rømer, formanden for Ungdommens Røde Kors, på mandag 24. februar, når han holder foredrag i Hørsholm Sognegård.
Foto: Sophia Juliane Lydolph, pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Troels skal bane vejen for Ungdommens Røde Kors i Hørsholm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Troels skal bane vejen for Ungdommens Røde Kors i Hørsholm

Formanden for Ungdommens Røde Kors, Troels Boldt Rømer, fortæller på mandag 24. februar i Hørsholm Sognegård om at gøre en forskel i samfundet

Opdateret 21. februar 2020 kl. 15:36
Ugebladet Hørsholm - 21. februar 2020 kl. 15:31
Af Morten Timm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sammen med den årlige generalforsamling indbyder den lokale Røde Kors afdeling på mandag 24. februar kl. 19 i Hørsholm Sognegård til foredrag med den 25-årige Troels Boldt Rømer, som er landsformand for organisationen Ungdommens Røde Kors.

Det skyldes ikke mindst, at lokalafdelingens Røde Kors-bestyrelse har et ønske om at få etableret Ungdommens Røde Kors i Hørsholm.

arrow Læs også: DEBAT: Sig farvel til uddannelsessnobberiet
Fra ghettoen til fængslet

Troels Boldt Rømer vil fortælle om de mange gode initiativer, som Ungdommens Røde Kors tager rundt om i landet. For selv om Danmark er et velstående land findes der mange medborgere – unge som gamle – der har behov for en hjælpende hånd fra frivillige i Røde Kors.

Selv er Troels Boldt Rømer medicinstuderende ved Københavns Universitet og har siden 2017 været formand for Ungdommens Røde Kors, men har været engageret siden 2011.
Han er endvidere kendt som tidligere formand for Danske Skoleelever, DSE og som debattør og tidligere redaktør på RÆSON.

Som 16-årig startede Troels Boldt Rømer en lektiecafe med Ungdommens Røde Kors i sit lokalområde. Men det var som studiestøtte i Horserød Statsfængsel, at han virkeligt forstod, hvilken forskel, man som frivillig, kan gøre for et andet menneske.

Den indsatte, som Troels var studiestøtte for, fortalte begejstret, at han havde pralet over for alle de andre fanger med, at Troels helt frivilligt kom for at hjælpe ham - 'en kriminel' - med studierne:
"Jeg tror, det gav ham en tro på sig selv – at han betød noget, og verden uden for murerne ikke havde givet op," fortæller Troels Boldt Rømer og tilføjer, at den indsatte i dag æser på universitet, mens hans afsoner det sidste af sin 14 år lange dom.

Yngre kræfter

Røde Kors Hørsholm er en veletableret afdeling med ca. 250 medlemmer og omkring 350 frivillige. Langt de fleste frivillige er pensionister.

Derfor har afdelingens bestyrelse haft drøftelser med nogle engagerede unge mennesker om muligheden af at etablere en Hørsholm-afdeling af Ungdommens Røde Kors med henblik på at engagere unge mennesker i Røde Kors’ hjælpearbejde her i vores lokalområde.

"Vi håber, at Troels indlæg om Ungdommens Røde Kors vil tiltrække nogle yngre mennesker," siger Jørgen Jørgensen, formand for Røde Kors Hørsholm.

Selv runder Troels Boldt Rømer af:

"Ungdommens Røde Kors er en organisation, der forandrer samfundet. Det er unge mennesker, som mener, at hvis man har en holdning til, hvordan samfundet skal forandres, så har man også en forbandet pligt til at handle. Det er tusindvis af unge, der engagerer sig i andre mennesker – og bliver ildsjæle for livet..."

Hans foredrag varer en lille times tid fra kl. 19. Alle interesserede kan deltage til foredraget – tilmelding er ikke nødvendigt. Dørene åbnes kl. 18.30.