18. januar 2021
Med prisen som 'Årets Sportsnavn' følger også skulpturen 'Forskeren' af Kristian von Hornsleth.
Med prisen som 'Årets Sportsnavn' følger også skulpturen 'Forskeren' af Kristian von Hornsleth.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Team Hørsholm stifter ny prestigefyldt sportspris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Team Hørsholm stifter ny prestigefyldt sportspris

Team Hørsholm er klar med ny prestigefyldt pris 'Årets Sportsnavn', og første prismodtager hyldes 27. februar i Kulturhus Trommen

Ugebladet Hørsholm - 20. januar 2020 kl. 17:00

En ny hæderspris - og den mest prestigefyldte af sin slags - er blevet født i Hørsholm. Det er Team Hørsholm - idrættens erhvervsnetværk - der har indstiftet prisen "Årets Sportsnavn i Hørsholm".

Den første lokale idrætsudøver, der skal æres med titlen, bliver afsløret torsdag 27. februar ved det årlige hyldets-arrangment 'Idrætsstjerner", som i år holdes i Kulturhus Trommen.

Hos Team Hørsholm er de meget stolte over at præsentere den nyindstiftede pris.

"Årets Sportsnavn i Hørsholm er en pris, som vi i Team Hørsholm i al beskedenhed kalder Hørsholms mest prestigefyldte idrætspris. Det er kun de dygtigste lokale sportsstjerner, som når gennem nåleøjet og nomineres til prisen,", fortæller Karsten Aabrink, næstformand i Team Hørsholm, i en pressemeddelelse.

Team Hørsholm har nedsat en priskomite, som på baggrund af indstillinger fra kommunens idrætsklubber udvælger tre kandidater, som går videre til den endelige udvælgelse.

Alle idrætsklubber inviteres derfor nu til at indstille kandidater til 'Årets Sportsnavn 2019', som skal sendes til teamhorsholm@horsholm.dk senest 1. februar 2020.

arrow Læs også: 'Forskeren' klar efter sommeferien
Fakta og kriterier for udvælgelsen
  • Idrætsudøveren skal i det relevante år have bopæl i Hørsholm Kommune eller være tilknyttet en idrætsklub i kommunen
  • Kun personer og ikke hold kan kåres
  • Global/national konkurrence: Hvor udbredt er sportsgrenen og disciplinen, og hvor mange af de store idrætsnationer satser på den?
  • Konkurrencen på dagen: Et europamesterskab er typisk sværere at vinde end et danmarksmesterskab. En konkurrence med deltagelse af resten af eliten er også sværere at vinde end en med mange afbud og skader
  • Forløbet: Mange års målrettet arbejde frem mod en sejr taler for, at præstationen er mere fokuseret og mindre tilfældig end den pludselige sejr, som ingen havde regnet med
  • Folkelighed: Udbredelsen af sporten i Danmark skaber større interesse og dermed et større pres. Samtidig er den interne, danske konkurrence hårdere
Priskomitéen

Formand for den ny priskomite er mangeårigt medlem af Team Hørsholm, advokat Mike Steen Hansen fra Mortang Advokater i Hørsholm.

Han ser frem til at kåre 'Årets Sportsnavn 2019', men slår fast, at alle de udvalgte kandidater skal se det som en stor anerkendelse at blive nomineret til prisen, for nomineringen betyder, at idrætsudøveren har leveret fremragende flotte sportspræstationer i årets løb.

Derudover består priskomiteen af borgmester Morten Slotved, der formand for Team Hørsholm, næstformand Karsten Aabrink og bestyrelsesmedlem Henrik Grønfeldt-Sørensen. Desuden er administrerende direktør i Weibel Scientific, Peder R. Pedersen, og Hørsholms lokale ishockeylegende Per Holten Møller også udvalgt til priskomiteen.

Stor ære

"Det betyder meget for os i Weibel, at vi er med til at sikre de lokale sportstalenters globale succes," siger Peder R. Pedersen fra Weibel Scientific.

Også Per Holten Møller er enormt glad for sin plads i komitéen.

"Det er en meget stor ære at blive udvalgt til komiteen og være med til at udvælge 'Årets Sportsnavn i Hørsholm', udtaler Per Holten Møller.

Med prisen følger også skulpturen 'Forskeren' af Kristian von Hornsleth.

arrow Årets Idrætsnavn væltede sig i succes
28. februar 2020 kl. 11:35 Opdateret: kl. 11:48
arrow Sidste step: 100.000 for at få 'Forskeren' på plads
14. februar 2020 kl. 11:45 Opdateret: kl. 12:18
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?